Lansare de carte, în cinstea Sfântului Irodion

366

Sfantul-Irodion-de-la-LainiciEditura “Mitropolia Olteniei” organizează, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, lansarea oficială a mapei dedicate Sfântului Cuvios Irodion. Evenimentul va avea loc joi, 28 iulie, la Teatrul Liric “Elena Teodorini” din Craiova.

Sărbătoarea canonizării Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici – “Luceafărul Olteniei”, din data de 1 mai, a adus multă bucurie duhovnicească în sufletele credincioşilor din întreaga ţară. Conform Mitropoliei Olteniei, în acest context, ca un dar pentru cei care au evlavie la sfânt, Editura “Mitropolia Olteniei” a lucrat o frumoasă mapă care cuprinde: un DVD cu viaţa cuviosului părinte, un CD înregistrat de Grupul Psaltic al Catedralei Mitropolitane din Craiova cu mai multe cântări bizantine din Vecernia, Utrenia şi Paraclisul sfântului şi o carte ilustrată cu întreaga rânduială liturgică, aprobată de membrii Sfântului Sinod.

Stareţul Mănăstirii Lainici, la deschidere

Evenimentul, care va avea loc la Teatrul Liric “Elena Teodorini” din Craiova, se va bucura de prezenţa IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Prezenţi la eveniment vor fi: părintele arhim. Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii Lainici, părintele lect. univ. dr. Sorin Rizea, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova, dr. Tudor Nedelcea, cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări Socio-Umane “C.S. Nicolaescu Plopşor” din Craiova, şi artistul plastic Grigorie Popescu. De asemenea, sunt invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor locale, profesori universitari, oameni de artă, preoţi şi credincioşi din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei. În cadrul întâlnirii, Grupul Psaltic al Catedralei Mitropolitane “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova va interpreta cântări din slujba sfântului. Intrarea este liberă. Conform Mitropolitului Olteniei, lansarea oficială a lucrării cu DVD-ul, CD-ul şi cartea, dedicate Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici constituie un eveniment de mare importanţă pentru clericii şi credincioşii din Arhiepiscopia Craiovei. Evenimentul, organizat în premieră, oferă posibilitatea rememorării faptelor de sfinţenie, a minunilor şi a vieţii Sfântului Cuvios Irodion, ocrotitorul Olteniei.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here