Lăcătuşul-proxenet, executat de recuperatori

498

Aflat în arest preventiv în beciul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Bejinaru Aristică Benoni, fostul lăcătuş mecanic din cadrul Complexului Energetic Oltenia, acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi de proxenetism a fost executat, recent, pentru o datorie ce depăşeşte 33.000 de lei. O firmă de recuperare a debitelor l-a acţionat pe gorjeanul proxenet în judecată, iar magistraţii Judecătoriei Baia de Aramă, din judeţul vecin, i-au dat acestuia câştig de cauză. Instanţa a decis ca lui Bejinaru să i se facă poprire pe bani, dar cum acesta nu mai încasează nimic el pierzându-şi locul de muncă, banii datoraţi de proxenet vor fi recuperaţi din vânzarea bunurilor sale, mobile şi imobile.

portalDin propriile fotografii postate cu generozitate pe o reţea de socializare, Bejinaru Benoni Aristică, lăcătuşul-mecanic de la UMC Roşiuţa care a fost reţinut în vară pe litoral, locul unde îşi înmulţea venitul, acesta părea că duce o viaţă de huzur. Deşi se poza însă în baruri sau pe schi-jet, şi avea un salariu sigur la cariera minieră, acasă, la Motru, proxenetul era plin de datorii. O dovedeşte procesul declanşat împotriva sa de o firmă de recuperare a datoriei, potrivit contractului de împrumut încheiat cu o bancă în anul 2011, care în septembrie 2014 a cerut încuviinţarea executării silite pentru debitorul Bejinaru, aflat în arest. După un singur termen, instanţa din judeţul vecin i-a dat creditorului, SC GLASRO HOLDINGS LTD, care a apelat la instanţă prin mandatar, adică prin SC TOP FACTORING SRL, câştig de cauză. “Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu, contract de credit bancar nr.20112214452/28.03.2011. Autorizează creditarea prin mandatar să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în recuperarea sumei de 33.469,59 lei, prin poprire, executare mobiliară şi imobiliară”, se arată în sentinţa executorie şi fără cale de atac dată de Judecătoria Baia de Aramă.

aristicaDivorţat în 2011, la cererea soţiei sale
Nu se cunoaşte exact ce bunuri deţinea Benoni Aristică, mai ales că în septembrie 2011 soţia acestuia a intentat o acţiune de divorţ pentru separarea în instanţă de partenerul de viaţă, la Judecătoria Motru. Pe patru octombrie 2011, instanţa decide desfacerea căsătoriei dintre Benoni Aristică şi consoarta sa, Bejinaru Aurora Maria, la cererea celei din urmă. Se vede că cei doi nu aveau copii şi bunuri de împărţit. Desfacerea căsătoriei a fost însă cerută, iniţial, la instanţă de către proxenet, prima acţiune de divorţ înregistrându-se pe rolul Judecătoriei Motru în aprilie 2011. Pe parcursul judecăţii, cauza se suspendă la cererea uneia dintre părţi, semn că soţii au încercat o împăcare. Al doilea proces este deschis însă de soţie, şi finalizat prin ruperea căsătoriei.
De fapt, nu ar fi exclus ca separarea să se fi datorat unor probleme de ordin finaciar, deoarece în acelaşi timp, Benoni Aristică a fost dat în judecată la Tribunalul Gorj de Casa de Ajutor Reciproc Motru, tot pentru nişte datorii.
În prezent, Benoni şi partenerul său de “afaceri” Casian Muja se află în arestul IPJ Gorj, cei doi exercitându-şi dreptul de vot la scrutinul din 2 noiembrie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here