La vânătoare de puncte pe “Ilie Oană”

549

Pandurii Târgu Jiu se deplasează în etapa a cincea pe terenul ultimei clasate, Petrolul Ploiești, echipă fără victorie în acest sezon de Liga 1. O victorie pe “Ilie Oană”, i-ar propulsa pe panduri pe podiumul campionatului.

O forță în campionatul trecut, Petrolul nu bate pe nimeni în acest sezon, dar e și greu de bătut. „Lupii galbeni” sunt ultimii în Liga 1, asta deoarece au început cu o penalizare de 6 puncte. Ploieștenii au 3 egaluri și o înfrângere, la Iași, în minutele de final.
Pe „Ilie Oană” au susținut un singur meci, 1-1 cu FC Voluntari.
Pandurii, în schimb, pare în formă după ce i-a administrat un sec 3-0 Iașului, runda trecută.
Edward Iordănescu speră ca echipa sa să repete evoluția și scorul din primăvară când s-a impus la Ploiești cu 1-0.
”Trebuie să demonstrăm că la ora jocului suntem pregătiţi să ne batem pentru punctele puse în joc şi să le şi obţinem. E adevărat că orice punct pus în joc, pentru noi, contează, dar abordăm fiecare joc cu maximă încredere și seriozitate, vânând toate punctele. Noi venim după un rezultat pozitiv, cu momente de joc bun, însă nu suntem la nivelul pe care mi-l doresc, echipa poate să mai progreseze. Ne dă încredere ultimul rezultat, ne dă speranţă pentru viitor, însă trebuie să avem continuitate în rezultate pozitive. Doar atunci poți să spui că ești o echipă valoroasă, cu pretenții. Mi-aș dori să semene meciul de acum cu cel din sezonul trecut, mai ales în ceea ce privește rezultatul, când am câștigat cu 1-0 și am făcut un joc exact. Un scor pe care de altfel, eu îl plac cel mai mult. Sâmbătă va fi important însă, să obținem orice punct pentru a ne apropia de obiectivul impus.” a declarat Edi.

Ei cu absențe, noi nu
Petrolul nu poate conta pe doi dintre titularii etapei trecute. Fundașul Faug-Porret a încasat roșu la Chiajna și va fi automat suspendat, iar mijlocașul Ropotan a strâns deja patru cartonașe galbene în primele patru etape și, de asemenea, va fi suspendat. ”Întâlnim o echipă care a arătat şi lucruri pozitive, o echipă care a arătat şi forţă, nu este uşor să revii în zece oameni, cum s-a întâmplat la Chiajna, când a arătat forţă, au avut tărie şi nu au cedat. E o echipă care poate să fie imprevizibilă şi trebuie să fim foarte atenţi în pregătirea jocului şi cum gestionăm momentele din joc. E o echipă agresivă, a avut contacte agresive, îmi doresc să fie gestionate aceste contacte şi să nu fie permise peste ceea ce spune regulamentul. În plus, la Ploiești tot timpul ei sunt susținuți frenetic și asta reprezintă o forță pentru competiția noastră internă. Petrolul nu mai are aceeași forță de joc ca în anii trecuți, dar nici noi nu mai avem aceeași echipă.”, a precizat Edi Iordănescu.

Wellington, convocat?
Pandurii poate alinia la Ploiești cel mai bun „unsprezece”. Atacantul Wellington ar putea fi și el convocat pentru prima dată în acest sezon. Și cehul Lukas Droppa ar putea debuta la Ploiești.
”Pentru meciul cu Petrolul e posibil să apară una-două soluții în plus față de ultimul joc. Din lot, cine nu corespunde, nu pot să aștept la infinit, chiar dacă sunt unii jucători pe care eu i-am adus, eu i-am dorit. Trebuie să vedem foarte exact pe cine ne putem baza. Wellington face progrese, în special din punct de vedere al pregătirii fizice, dar nu este încă la 100%. Există totuși posibilitatea ca pentru deplasarea de la Ploiești să intre în vederile mele”, a spus Iordănescu.
Două victorii are Pandurii împotriva „lupilor galbeni” în Liga 1. Petrolul s-a impus de 3 ori, iar două jocuri s-au terminat egal. Pandurii a pierdut o singură dată pe „Ilie Oană”, 0-4, în septembrie 2012.

Petrolul Ploiești – Pandurii Târgu Jiu
Stadion “Ilie Oană”, Ploiești, sâmbătă, ora 21.00
Televizare: Digisport, Dolcesport, LOOK TV
Echipele probabile:
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco Fernandes, Șandru, Momcilovic – Anton, Mrzljak – Răduț, Nistor, Hora – Roman.
Antrenor: Edi Iordănescu.
Petrolul: Pecanha – Peteleu, Benga, Sârghi, Beţa –Marinescu, Bucșa– Farina, Zoubir, Varga – Moussa
Antrenor: Tibor Selymes.

Program etapa 5, Liga 1:
Vineri, 7 august
Ora 18.30 / FC Voluntari – FC Botoșani
Ora 21.00 / CSMS Iași – CFR Cluj
Sâmbătă, 8 august
Ora 18.30 / CSU Craiova – Chiajna
Ora 21.00/ Petrolul – Pandurii
Duminică, 9 august
Ora 16:30 / Viitorul – ASA Târgu Mureș
Ora 18.30 / ACS Poli Timișoara – Astra Giurgiu
Ora 21.00 / Steaua – Dinamo
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here