La un nou record! Primarul de Turburea, cercetat în șapte dosare penale

1796

Polițiștii din Târgu-Cărbunești instrumenteză, în prezent, șapte dosare penale în care este cercetat edilul de Turburea, Ion Bîrcă. Dosarele au fost înregistrate în decursul anului 2015 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, și privesc fapte penale care ar fi fost săvârșite de edil în activitatea desfășurată la primărie în decursul anului trecut. De altfel, două dintre dosare au fost înregistrate în decembrie 2015. Edilul de Turburea nu are însă emoții legat de cercetările polițiștilor la adresa sa, deoarece el deține deja un record la acest capitol, împotriva primarului făcându-se, în anii trecuți, alte zeci de plângeri penale, care au fost instrumentate însă în favoarea sa. Bârcă susține că până în iunie, la alegerile locale, se mai așteaptă la alte dosare pe numele său.

Printr-o adresă purtând semnătura noului șef al IPJ Gorj, Marius-Costinel Dascălu, ajunsă la Gorjeanul, unui cetățean din Turburea i se comunică pe 18 februarie că primarul comunei, Ion Bîrcă, este protagonistul principal în șapte dosare penale. Cetățeanul în cauză a sesizat IPJ Gorj în legătură cu mai multe ilegalități săvârșite de primarul de Turburea, iar răspunsul primit nu a avut decât să-l mulțumească. “Aspectele reclamate sunt cercetate în dosarele penale nr. 2544/P/21.12.2015, 544/P/18.03.2015, 1580/P/29.07.2015, 924/P/14.07.2015, 1979/P/03.12.2015, 1676/P/2015, 296/P/12.02.2015, înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești și aflate în instrumentare la Poliția oraș Târgu-Cărbunești, urmând a se soluționa cu problemele legale”, se arată în documentul semnat de comandantul IPJ Gorj.

barca facs“Niște frustrați…”!
Primarul Bîrcă susține că a pierdut șirul dosarelor penale făcute la sesizarea a patru cetățeni din localitate, spune acesta, care vor să-i pună piedici electorale. “Orice investiție pe care am început-o în comună mi-a adus și un dosar penal. Așa că dacă spuneți că am șapte, eu chiar le-am pierdut numărul. Nu le dau foarte mare importanță, deoarece am început să îmi pregătesc declarațiile încă de dinainte să mă cheme polițiștii la post. Toate provin de la trei, patru cetățeni, care se consideră că sunt într-un conflict cu mine. Vorbesc de un cetățean care a tot cerut un titlu de proprietate, îl bănuiesc și pe viceprimar, dar și pe alți doi frustrați că nu au nicio șansă la alegerile locale. În anii trecuți am avut și mai multe dosare penale și sunt liber, nu am condamnări și îmi văd în continuare de treabă”, a declarat, ieri, edilul Bîrcă, în timp ce se afla la București la Ministerul Dezvoltării.
“Eu sunt la minister pentru a obține fonduri pentru proiecte. Am multe de făcut pornind de la sala de sport, căminul cultural și vreau să realizez și o școală nouă la Poiana. Întotdeauna am realizat lucruri corecte în localitate, de aici și invidia. Ăia care îmi fac reclamații sunt atât de reduși. Au realizat de altfel asta și polițiștii”, a declarat edilul Ion Bîrcă.
Acesta susține că a fost mandatat deja de PSD Turburea pentru a candida din nou pentru funcția de primar al localității.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. recordul la dosare care pot fi sau nu fi concretizate faptele,…. dar ce se intimpla ca lbate a ANINOASA Barbatesti s.a. sunt dosare penale grave, deocamdata tot dosare in care se vehiculeaza sume fraudate enorme……. oare cei ce au exacutat ordinele primarului PIETROI sau ale altor primariau avut interes sa incalce legea sau au fost fortati…. cum este domnilor contabili , secretari care ati acceptat dispozitiile poate ilegale si abuzive, juristi.. toti ati sfidat bunul simt si oamenii care va platesc salarii, vau respectat….. investitiile se faceau si fara voi pentru ca banii au fost dati de guvern si U.E…. voi ati fost platiti sa furati, asa spune gura satului si acuzele procurorilor….. PRIMRII MAI AU SI TUPEU SA CANDIDEZE…. RUSINE….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here