La Târgul Meşterilor Populari de la Craiova, Retezeanu, cel mai bun olar din ţară

561

retezeanuMeşterul popular târgujian, cel mai cunoscut olar din judeţul nostru, a câştigat marele premiu şi trofeul Târgului Meşterilor Populari de la Craiova.

Demonstraţia şi lucrările lui Ion Retezeanu i-a lăsat pe craioveni fără glas, meşterul din Oraşul lui Brâncuşi fiind ales drept cel mai bun participant, din cei peste 150 de meşteri din toată ţara.

Târgul Meşterilor Populari de la Craiova a fost organizat cu ocazia zilelor oraşului, luna trecută. Printre participanţi a fost şi gorjeanul Ion Retezeanu, olar din Târgu–Jiu, care, pe lângă lucrările pe culturacare le-a expus, a mai prezentat publicului şi diferite demonstraţii, lucrând la roată sub privirile curioşilor. În cadrul meşteşugului său, Retezeanu reprezintă, de fapt, şcoala de la Găleşoaia, lucrările sale fiind de calitatea şi frumuseţea celor din zonă. La acet târg au participat peste 150 de meşteri din toate colţurile ţării, precum şi din diferite domenii. Olăritul a fost un meşteşug destul de bine reprezentat de către continuatorii mai multor zone cu renume pentru astfel de îndeletniciri. „Ceramistul gorjean reprezintă Centrul de Ceramică din Găleşoaia şi a câştigat, la Craiova, marele premiu şi trofeul târgului”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu – Jiu, unde Retezeanu activează ca instructor.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here