La Târgu-Jiu / Neplata contractelor de parcare atrage executări silite

638

Cei aproape 4.700 de târgujieni care au încheiat contracte de parcare cu Direcţia Publică de Venituri Târgu-Jiu nu vor putea scăpa de plăţile anuale a taxelor de parcare prin rezilierea contractelor, neachitarea acestora atrăgând somaţii şi titluri executorii.

Şefa Direcţiei Publice de Venituri (DPV) Târgu-Jiu a anunţat ieri că anul 2015 a adus modificări în privinţa contractelor de parcare ca urmare a neachitării contractelor pe parcursul anilor fapt ce a dus la actualizarea Regulamentului de parcare şi elaborarea unui act adiţional la contractele deja încheiate în aşa fel încât în acest an să nu mai existe probleme în ceea ce priveşte încasarea taxelor aferente contractelor.
“Noile adiţionale ne dau posibilitatea să procedăm la încasarea contractelor de parcare şi prin executare silită la fel ca şi la celelalte impozite şi taxe deoarece până acum, nu era reglementat acest lucru, ce determina şi rămânerea de contracte neachitate în jur de 400 în fiecare an. Clauza din contractul de parcare din anii precedenţi era de genul că cine nu achită taxa de parcare până la 31 martie va pierde locul de parcare. Prin această clauză, mulţi dintre contribuabilii noştri nu au mai dorit achitarea după obţinerea locului şi astfel, în fiecare an. pierdeam o sursă la bugetul local neavând posibilitatea urmăririi acestora. Începând cu miercuri, 14 ianuarie, vom proceda la distribuirea acestor acte adiţionale; ele sunt deja tipărite. Aşteptăm contribuabilii care au încheiate contracte cu noi să vină să-şi achite tariful de parcare care are termen 31 martie şi să obţină astfel permisul de parcare”, a declarat Mariana Budulan, directoarea DPV Târgu-Jiu.

mariana budulan ins120 lei/an
Taxa de parcare a rămas aceeaşi ca în anii trecuţi şi anume de 10 lei/lună pentru locul de parcare, adică 120 lei pe an. La finele anului trecut, la nivelul municipiului erau încheiate 4.770 de contracte de parcare, iar pentru acest an, contribuabilii sunt aşteptaţi până la data de 31 martie să vină să-şi achite taxa, fie într-o singură tranşă, fie în mai multe tranşe fără a depăşi însă termenul final, urmând ca la achitarea integrală să obţină talonul de parcare. “Cei care nu se prezintă până la 31 martie pentru achitarea taxei, vom proceda la emiterea somaţiilor şi a titlurilor executorii. Dacă avem cazuri de contribuabili care vând autoturismul ori locuinţa, şi astfel se renunţă la locul de parcare, nu e nevoie decât de o solicitare şi se încetează contractul. Dacă dovedesc că îşi duc autoturismul în altă locaţie ori renunţă la un loc atunci când există mai multe locuri contractate, doar cu notă din partea Direcţiei Tehnice se poate renunţa la locul de parcare. Erau sute de cetăţeni anual care intenţionat nu doreau să-şi mai achite locul, astfel că, de acum, trebuie să dovedească faptul că nu mai folosesc acel loc de parcare; în caz contrar vor fi emise titluri executorii pentru cei care nu-şi achită contractele de parcare. Deci, nu se poate renunţa la contracte decât cu motive bine justificate şi dovedite. Contractul de parcare este pe perioadă nedeterminată şi nu încetează decât în condiţiile menţionate în regulament”, a precizat şefa DPV Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here