La Poliţia Comunitară Târgu-Jiu se schimbă funcţiile

423

politia comunitaraFără a fi necesare fonduri de la bugetul local al municipiului Târgu-Jiu, Poliţia Comunitară a obţinut aprobarea suplimentării cu 23 de funcţii publice de execuţie,

provenite prin transformarea posturilor de natură contractuală, care potrivit fişei postului exercită atribuţii specifice funcţiilor publice, astfel: 19 funcţii publice de execuţie de agent comunitar, clasa III, grad profesional asistent, treapta de salarizare 1; 3 funcţii publice de agent comunitar, clasa III, grad profesional principal, treapta de salarizare 1; o funcţie publică de execuţie referent, clasa III, grad profesional superior, treapta de salarizare 3.

Chiar dacă acestea au fost aprobate, conducerea Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu a dorit să menţioneze faptul că schimbările nu implică fonduri de la bugetul local, deoarece instituţia îşi asigură veniturile integral prin autofinanţare.
În prezent, Poliţia Comunitară are 382 de funcţii, din care 11 sunt de conducere, 371 de execuţie. Ultimele le putem împărţi astfel: 13 pe grad profesional superior, 32 pe principal, 190 pe asistenţi, 10 pe debutanţi. Totodată, toţi cei 23 de guarzi cărora le vor fi transformate posturile în agenţi comunitari, au studii superioare medii, unii dintre aceştia având o vechime de post chiar şi de 22 de ani, de 18 ani, iar unii chiar şi de câteva luni.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here