La pat după un tratament greșit

769

Un tânăr din Mușetești a devenit dependent de ajutorul permanent al părinților săi după o injecție care i-a fost administrată anul trecut la Spitalul din Bumbești Jiu, dintr-un student care se pregătea să devină specialist în administrație publică Ionuț Foanene ajungând acum un asistat social, asta în cazul în care statul îl ajută în vreun fel cu ceva. El a mers împreună cu tatăl său pentru a se trata de o răceală, având și o gastrită care îi crea probleme de sănătate. Pe 2 aprilie anul trecut a ajuns la spital aproape de miezul nopții, iar după câteva ore a fost transferat în mare grabă la Târgu-Jiu, unde necazurile nu s-au terminat pentru el.
“I-au făcut o injecție, nu știu de care, că nu mi-au spus nici până în ziua de azi și cred că era alergic pentru că nu i s-a făcut nici un test ca să se vadă înainte dacă are sau nu probleme. A venit o asistentă, l-a înțepat și m-a lăsat cu el, după care i s-a făcut tot mai rău și a început să se zbată. La un moment dat i-am pus eu degetele în gură ca să nu își înghită limba și de abia atunci și-au dat seama că e ceva grav. A venit o doctoriță și a zis că cine a lăsat-o pe asistenta aceea să facă injecții că e începătoare. Ne-au mutat repede la Târgu-Jiu și aici părea că își revine. A stat în comă vreo câteva zile, dar și-a revenit și chiar mi-a cerut copilul o friptură. Am plecat acasă cu soția să îi aducem o friptură de porc de la noi de acasă, iar când am venit l-am găsit aproape țeapăn. Ne-a spus o asistentă că i-a făcut două injecții ca să doarmă că o deranja noaptea pe una dintre ele. Din ziua aia copilul meu nu a mai vorbit niciodată”, povestește cu multă tristețe în suflet Ionel Foanene, tatăl lui Ionuț.
Necazurile acestuia nu s-au oprit însă aici pentru că a fost mutat la Craiova, unde medicii au reușit doar să îl mențină în viață, iar de un an de zile face naveta pe la diferite spitale din țară, inclusiv la Cluj, în speranța că își va recăpăta vigoarea de altă dată. Înainte de aceste injecții, Ionuț era student la Târgu-Jiu, urma cursuri de master în administrație publică locală și se pregătea să devină un om pe picioarele lui. Acum merge doar dacă e ajutat de părinți, părinți care au cheltuit sute de milioane de lei vechi pentru a-și vedea singurul copil în viață. Oamenii speră să își recâștige sănătatea fie și la un nivel minim, dar cel mai mult îi doare că Ionuț al lor nu le mai vorbește de mai bine de un an de zile. S-au învățat să comunice prin semne, tânărul folosind degetele sau palma pentru a arăta anumite dorințe sau gânduri pe care le are. E suficient pentru părinții care speră la mai bine și care se gândesc cu groază că acesta nu își va mai termina studiile niciodată. Săptămâna viitoare, chiar în Ajun de Crăciun, pe 23 decembrie, Ionuț va împlini 27 de ani. Are însă gesturile unui copil de 2-3 ani și nimeni nu are motive să sărbătorească. Cei dragi lui, părinții, se bucură doar că recunoaște mașina din curte, o bicicletă și pe ei. Mai are mult până când va reveni la nivelul intelectual de acum câțiva ani, iar pentru asta speră să primească nu doar ajutor de la specialiști în recuperare, ci și de la Dumnezeu, singurul care le mai poate face viața frumoasă în următorii ani.
Gelu Ionescu

4 COMENTARII

  1. dar trebuie vointa ( si cred ca Ionut are asa ceva) si rabdare (cu parinti si prietenii)
    si trebuie cat mai repede , sa nu ramana asa pt totdeauna .

    Da , spitalele in Romania sunt ….. zero.

  2. =((((( Fi tare Ionut =((((( nu cred asa ceva =((((( din nou incompetentii de la Spitalul Orasenesc Bumbesti Jiu isi arata prostia 😛 in urma cu doi ani cand tatal meu a murit Ambulanta a sosit dupa 25 min dupa ce am sunat la 112 de doua ori =(((((( criminali ordinari 😛 Ionut este prietenul meu si fostul meu coleg de banca :* un mare caracter =((( sper sa te faci bine :*

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here