La numai 16 ani, s-a ales cu dosar penal pentru furt

359

Un adolescent de 16 ani din comuna Baia de Fier s-a ales cu dosar penal chiar înainte de sărbători. Acesta nu a ţinut cont de faptul că nu are permis de conducere, a luat maşina tatălui său şi a plecat la plimbare.

Lipsa de experienţă şi-a spus însă cuvântul şi a sfârşit cu maşina într-un gard. În prezent, minorul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Vineri după-amiază, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un minor de 16 ani, din comuna Baia de Fier, a condus pe drumurile publice un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere, ocazie cu care a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. „Din verificări s-a stabilit că autoturismul, a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată din data de 30.08.2011, era deţinut, fără forme legale, de către tatăl minorului. Minorul a luat autoturismul fără consimţământul tatălui său şi, conducându-l pe drumurile publice, a fost implicat în acel accident de circulaţie soldat doar cu pagube materiale”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Pe numele minorului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here