La miezul nopții! Foștii edili ai orașului Târgu-Cărbunești, duși cu mandat în fața procurorilor de la Constanța

861

Ex-primarul orașului Târgu-Cărbunești, Mihai Mazilu și fostul vice Ion Fugaru au fost duși de jandarmi, în noaptea de miercuri spre joi, în baza unui mandat de aducere, în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Cei doi au fost audiați, ieri, într-un dosar, în calitate de martori. ”Cele două persoane au fost citate în calitate de martor, la Parchetul Curții. Este un dosar în curs de soluționare, nu-i privește pe dânșii. Au fost citați, s-a dispus procedural și ulterior s-a trimis mandat de aducere”, a declarat, pentru Gorjeanul, Elena Mergeane, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Vizat în această cauză ar fi patronul unei firme de impresariat artistic din București, care în perioada în care Mihai Mazilu și Ion Fugaru conduceau primăria, ar fi adus pe scenă artiști, în cadrul evenimentului intitulat ”Zilele Orașului Târgu-Cărbunești”.

Fugaru, după audierile de la Constanța: ”Pentru mine a fost un șoc când am ajuns la mașina Jandarmeriei”
Călătoria pe care foștii edili ai orașului Târgu-Cărbunești, Mihai Mazilu și Ion Fugaru, au făcut-o împreună, cu mașina Jandarmeriei, a dus la împăcare. Cei doi nu vorbeau din 2011. Aceștia s-au întors acasă, cu același autoturism cu care au plecat, însoțiți de jandarmi, după ce au dat declarații în dosarul deschis în baza unui denunț, privind fapte care ar fi fost comise în 2008, de reprezentanții unei firme de impresariat care au adus pe scenă artiști în cadrul Zilelor Orașului Târgu-Cărbunești. ”A fost vorba de un denunț făcut împotriva mea și a lui Mazilu, pentru niște contracte semnate de mine și de el, de acum zece ani. Nu știu cine a făcut denunțul. Au fost firmele de impresariat pentru artiști, din București. Au venit jandarmi aseară, pe la ora 23.00 și ne-au anunțat că ne duc la Constanța. Oamenii s-au comportat omenește. Nu am primit citație. Am fost în aceeași mașină cu Mihai Mazilu. Au reușit jandarmii și procurorul ce nu au reușit alții, să ne aducă împreună, să vorbim, să îngropăm securea. Chiar e amuzant să mă întrebi după zece ani de niște contracte, cum le-am semnat. Eu am niște chitanțe, dar nu am niciun fel de vină. Nici nu mai știu cine a cântat atunci. În toată problema aceasta, nu avem nicio implicare. Nu știu de ce la Constanța. A fost obositor, să mergem cu Loganul. Acum ne întoarcem. Au venit jandarmii, au prezentat mandatul, am spus să aștepte 20 de minute, mi-am făcut duș, m-am îmbrăcat și când am ajuns la mașină, au deschis ușa în spate, dar era întuneric. L-am auzit pe Mihai Mazilu «să trăiești, tată». Pentru mine a fost un șoc. Noi nu vorbeam din ianuarie 2011. Și doamna procuror s-a pus pe râs când a auzit, a zis că ne vede oameni bătrâni. Bătrâni, dar asta e situația. Azi-noapte am băut cafeaua împreună”, a declarat, pentru Gorjeanul, Ion Fugaru.
L.F.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here