La Ioneşti – Se va construi o nouă grădiniţă

377
Construirea unei noi grădiniţe va debuta la începutul lui 2010 în comuna Ioneşti, sat Gura Şuşiţei. În prezent, acest sat nu are niciun spaţiu educativ destinat copiilor cu vârste între 3-7 ani. Comuna Ioneşti are în administrare satele Ilieşti, Ioneşti, Picu, Gura Şuşiţei. În întreaga comună există peste 2.500 de locuitori, 3 grădiniţe şi 3 unităţi şcolare.

Mulţi preşcolari sunt nevoiţi să renunţe la procesul educativ deoarece există din cauza distanţei pe care trebuie să o parcurgă până la cea mai apropiată grădiniţă. De aceea, Primăria şi Consiliul Local Ioneşti au hotărât să apeleze la fonduri europene pentru construcţia unei noi grădiniţe în această comună. Astfel, valoarea totală a investiţiei cu tot cu TVA este de 217.000 euro, dintre care, un procent de 18,67 % va fi pus de către CL Ioneşti, iar restul de 81,33 % vor fi bani obţinuţi prin măsura 322. Aceasta se referă la renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală, precum şi punerea în valoare a moştenirii rurale.

Termen de construcţie – 6 luni
Studiul de fezabilitatea pentru noua construcţie a fost întocmit încă din noiembrie 2008, de către o firmă din judeţul Hunedoara. Conform studiului, grădiniţa se va întinde pe o suprafaţă de 243 mp şi va avea grupuri sanitare pentru fete şi băieţi, un cabinet medical, un vestiar, o sală de clasă şi un spaţiu pentru cadrele didactice. De asemenea, se va realiza şi o alee pietonală de acces la clădirea propriu-zisă şi la anexă (centrala termică). În curtea grădiniţei, se va planta iarbă şi arbuşti, iar anual, în noua construcţie vor fi educaţi circa 20 de copii.
Termenul de finalizare al lucrărilor de construcţie este de 6 luni, iar pentru viitorul an şcolar, 2010/2011, grădiniţa din satul Gura Şuşiţei va fi pregătită să-şi primească preşcolarii. Prin aceasta, vor fi angajate şi două persoane, respectiv un educator şi un îngrijitor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here