La Drăguţeşti – Au început modernizările a două unităţi şcolare

392

primaria dragutestiÎn urmă cu 5 zile, la Şcoala Generală din comuna Drăguţeşti au demarat lucrările de modernizare a unităţii. Costurile la care se ridică valoarea proiectului sunt de 300.000 lei, bani proveniţi în totalitate din fonduri europene.

„Firma care a contractat proiectul are dată limită de încheiere a lucrărilor 45 de zile de la debut. Din fericire, volumul muncitorilor care au început să lucreze de sâmbătă se ridică la vreo 40 de persoane, aşa că, tind să cred că în maxim două săptămâni, modernizarea va fi terminată”, ne-a declarat Vasile Moşoiu edilul localităţii. Lucrările de modernizare presupun montarea unei centrale termice pe gaze, în prezent unitatea de învăţământ fiind încălzită cu lemne şi cărbune, amenajarea unor grupuri sanitare.

De asemenea, tot cu bani europeni, mai precis cu alte 200.000 lei se va face o reabilitare şi a Şcolii Generale Cârbeşti. „Comuna Drăguţeşti se va putea mândri în câteva săptămâni cu unităţi şcolare europene, nemaifiind nevoie de dotări multă vreme de acum încolo”, a mai completat Moşoiu.
Totodată, în ultimele două săptămâni, s-au mai asfaltat două porţiuni de drumuri, în lungime de 800 m şi, respectiv 450 m, costul total al lucrărilor fiind de 140.000 lei. „Finanţarea a fost în totalitate de la bugetul local, iar de asfaltare s-au ocupat angajaţii Serviciului Public al Primăriei Drăguţeşti”, a mai adăugat primarul. Acesta a fost un atu astfel economisindu-se banii necesari plătirii unei firme specializate.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here