La DNA Padeș ca la medicină: 26 pe loc

605

Postul de Poliție al comunei Padeș s-a transformat, în urmă cu o săptămână, într-o secție a DNA București. În jur de 26 de persoane, în general foști și actuali aleși locali, dar și foști și actuali membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar ai Primăriei Padeș, au fost audiați, pe bandă rulantă de către procurorii anticorupție, veniți de la București, în această localitate, încă de lunea trecută. Audierile au început atunci la 17.00 și s-au finalizat în jurul orei 22.00, doar trei persoane dând cu subsemnatul, inițial, în acest dosar. Până la începerea audierilor, procurorii au făcut percheziții în instituția publică de unde au ridicat un metru cub de documente, privind activitatea, în special, a registrului agricol, dar și a comisiei locale de fond funciar. S-au verificat documentele în cauză, dar și altele legate de fonduri APIA, posibil avizate de CL Padeș, din perioada de după 2005.

A doua rundă de audieri au început marți, 1 noiembrie 2016, la primele ore ale dimineții, iar declarațiile s-au terminat târziu în noapte. De altfel, în acea zi, în postul local de poliție s-a înregistrat un record de audieri.
În ciuda numărului mare de persoane chestionate, săptămâna trecută la Padeș, nimeni nu a fost reținut în acest dosar de corupție, toți fiind martori în acesta. Inculpații din dosar, printre care se află și fostul primar Viorel Niculescu și fostul viceprimar Băloi C. Ion, dar și nepotul primului și fiul celui de-al doilea, vor fi audiați, în perioda următoare la DNA București.

Întrebările DNA
În fața procurorului DNA, cei 26 de audiați ca martori în acest dosar, au fost întrebați în general despre fondurile APIA primite de inculpații de mai sus, cât și despre ceilalți fermieri din comuna Padeș, care au beneficiat de fonduri uriașe de la APIA. S-au mai pus întrebări despre dosarul Angelescu, în care a fost redeschisă recent, prin decizia Tribunalului Gorj, urmărirea penală a celor doi inculpați, Niculescu și Băloi, dar și a altor persoane. Procurorul s-a arătat interesat mai mult de felul cum rudele celor doi au obținut fonduri europene pe suprafețele de teren prinse în dosarul Angelescu.
Martori în dosarul de la Padeș, audiați săptămâna trecută în localitate, au fost și persoane care nu domiciliază în această comună și în Gorj, ci în județele limitrofe.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here