La Colegiul “Ecaterina Teodoroiu” – A treia ediţie a Colocviilor “Portal Măiastra”

428

P1190301 2Recentul sfârşit de săptămână a prilejuit desfăşurarea celei de a treia ediţii a Colocviilor de critică şi istorie literară ale revistei „Portal Măiastra”, organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi

Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj în colaborare cu Societatea de ştiinţe filologice din România – Filiala Gorj. Manifestarea a avut loc la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” cu participarea elevilor şi cadrelor didactice de la acest liceu. Evenimentul moderat de prof. dr. Zenovie Cârlugea a avut ca invitaţi pe Sorin Lory Buliga, şeful Centrului de Cultură şi Artă ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Viorel Surdoiu, inspector de specialitate al Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, poeta Doina Oiţă şi poetul Andrei Popete – Pătraşcu acesta împreuna cu Zenovie Cârlugea având şi calitatea P1190303 3de gazde, în postura de dascăli ai colegiului „Ecaterina Teodoroiu”. În alocuţiunile rostite de participanţi a fost evidenţiată necesitatea unor astfel de întâlniri dintre generaţiile de iubitori şi creatori de literatură, contextul putând să reprezinte un imbold pentru elevi şi nu numai de a se apleca mai mult către lectură, şi bineînţeles spre creaţia proprie de poezie şi proză, pentru că, în fapt lectura îţi oferă ocazia de-a intra prin portalul ce duce către marea cultură, către peisajul în care îţi poţi găsi identitatea, în care omul căutător se poate regăsi pe sine în marea splendoare spirituală a fiinţei umane.

Cu această ocazie a fost prezentat şi volumul de note de călătorie – „Ţara Maramureşului, tezaur de istorie şi cultură românească” realizat de Andrei Popete – Pătraşcu, Doina Oiţă a ţinut un scurt recital de poezie proprie, iar elevii Evelina Cojocaru, Emil Văduva, Nicoleta Roxana Munteanu şi Laura Lungu au dat glas frumoaselor lor creaţii literare.
Gh. Munteanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here