La Cîlnic, campania electorală debutează tot cu plasa pe la electori! PSD a propus tichete sociale în locul alimentelor, proiectul nu a intrat la vot

1277

Primarul comunei Cîlnic, Dumitru Vulpe, s-a folosit și de această dată de o hotărâre de Consiliu Local, aprobată săptămâna trecută, pentru a împărți celebrele deja plase cu alimente, dulciuri și răcoritoare la cetățenii ,,săraci” din localitate. Deși hotărârea impunea acordarea plaselor la puțin peste o sută de beneficiari, cu probleme sociale ori bolnavi, edilul a făcut tot posibilul ca numărul beneficiarilor să se dubleze, în așa fel încât de ajutoarele respective să beneficieze și electorii săi.

Joi s-a întrunit la Cîlnic, la ora 14.00, Consiliul Local, pe ordinea de zi aflându-se proiectul privind acordarea ajutoarelor sociale pentru sărbătorile pascale. Totodată și bugetul localității se afla tot pe ordinea de zi. Un proiect al singurului consilier PSD, Daniel Țigăran, care impunea acordarea de tichete sociale săracilor și bonavilor comunei, evitându-se astfel acordarea plaselor în campanie electorală, nu a ajuns pe ordinea de zi, deoarece s-ar fi motivat că proiectul nu s-a depus în termenul legal. Astfel, deși aleși numai ce ridicaseră mâna pentru acordarea ajutoarelor alimentare, la ieșirea din sala de ședințe, plasele cu alimente, dulciuri și răcoritoare erau deja achiziționate și depozitate la o firmă care se ocupă cu procesarea ciupercilor în localitate.

Viceprimarul a dat plasă!
La o zi după ședință, plasele erau deja distribuite la așa-zișii beneficiari, ele fiind încărcate într-un microbuz al unei persoane fizice din localitate. Câțiva consilieri PNL și viceprimarul liberal, în persoană, au distribuit, atât vineri cât și sâmbătă, aceste cadouri, din bani publici, votanților din Cîlnic.
De fapt, pachete au fost cumpărate de la firmă din Târgu-Jiu cunoscută pentru produsele sale puse la grătar, spun surse din primărie.
Fiecare plasă conținea o sticlă de ulei, o pungă de zahăr și una de orez, un cozonac, o sticlă de suc și ceva dulce.
Demersul autorităților din Cîlnic îmbracă forma mitei electorale, mai ales acum când mai este puțin timp până la alegerile europarlamentare. În acest sens, există deja un dosar în cercetare, aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here