La Centrul „Constantin Brâncuşi” – Cultură de câţiva lei

288
Bugetul Centrului pentru Cultură şi Artă (CCA) „Constantin Brâncuşi” din Târgu – Jiu va fi, anul acesta, mult mai mic, din cauza crizei. Paradoxal este că deşi banii sunt mai puţini, manifestările trecute în calendarul centrului sunt mult mai multe, demonstrându-se, astfel, că se pot face lucruri multe şi mărunte şi cu bani puţini.

Potrivit lui Sorin Buliga, directorul CCA „Constantin Brâncuşi”, anul acesta s-a renunţat la o serie de manifestări culturale de mare amploare care în anii trecuţi au stors bugetului sume considerabile, dar au fost introduse mult mai multe manifestări de mai mică importanţă care aglomerează calendarul Centrului. Aşa se face că s-a renunţat la Tabăra Internaţională de Sculptură dar şi la manifestări în afara ţării. În jurul acestora oricum au existat, până acum, discuţii în care se amintea despre bani folosiţi în alte scopuri. Astfel, există voci care susţin că o parte din bani nu era folosită tocmai în scopuri culturale. Pe celaltă parte, Buliga neagă şi susţine că din contră, au fost realizate chiar economii în anul 2009.
„După buget, coane Fănică!”
Deşi bugetul se pare că va fi înjumătăţit în acest an, programul Centrului de Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” este mai ticsit ca niciodată, în locul manifestărilor culturale obişnuite fiind introduse conferinţe ţinute de profesori locali, manifestări ale Uniunii Artiştilor Profesionişti din Târgu – Jiu şi prezentări ale unor manifestări făcute de Centru în anii anteriori. Astfel, anul acesta, în loc să aprobe acordarea de bani pentru evenimente internaţionale, consilierii locali vor ridica mâna şi vor vota… sume mai mici pentru manifestări mai mici. Prin urmare, anul acesta vom avea evenimente după buget… mai ieftine şi de o amploare mai mică.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here