La ce sunt buni mugurii de brad

643

muguri de bradUn mare inamic al unei diete este pofta exagerată de mâncare, şi din această cauză ai nevoie de ajutor. Mugurii de pin este o soluţie naturală şi benefică pentru scăderea apetitului alimentar. Dar, în afară de acest lucru produsele naturale conţinute de mugurii de pin mai aduc organismului şi alte avantaje.

Reduc poftele alimentare

Câţiva muguri de pin consumaţi cu un sfert de oră înainte de fiecare masă reduc considerabil apetitul alimentar. Răşina este constituentul de bază, au un gust aromat puternic şi a fost dovedit că au capacitatea de a regla poftele şi foamea. Astfel, vei avea tendinţa să consumi mai puţină mâncare la masă, ceea ce va duce la o accelerare a rezultatelor dietei.

Combat infecţiile urinare

Cistita, nefrita sau microlitiazele urinare pot fi vindecate dacă se administrează tinctură de muguri de pin. Într-un pahar cu apă se pun 15 picături şi se bea înainte de masă cu 30 de minute. Se consumă de trei ori pe zi şi se poate lua şi preventiv dacă suferi de afecţiuni ale rinichilor sau ai frecvent infecţii urinare.

Înlătură migrenele

Dacă ai des dureri de cap sau migrene şi nu vrei să apelezi la medicamentaţie poţi remedia această problemă folosind un tratament care să conţină sirop de muguri de pin. Dimineaţa, înainte de micul dejun consumă două linguri de sirop de muguri de pin, iar pe întreaga zi bea 2 litri de apă în care ai pus 10 linguri de sirop.

Redă fertilitatea femeilor

Cercetătorii au demonstrat că pinul are un puternic efect de stimulare a gonadelor (glandele sexuale embrionare) şi redă fertilitatea. Consumă în fiecare zi timp de o lună, 15 linguriţe de sirop de muguri de pin.

Înlătură problemele tenului

Tenul iritat, înroşit sau acneic poate redobândi aspectul sănătos folosind tinctura, precum şi unguentul pe bază de muguri de pin. O reţetă constă într-un albuş de ouă bătut bine în care se pun 15 picături de tinctură de muguri de pin, după care amestecul se va aplica pe pielea curată. Păstrează masca două ore, după care clăteşte bine cu apă caldă din abundenţă. Se va urma acest tratament o lună de zile, câte trei aplicări pe zi. Pe timpul tratamentului nu se foloseşte fond de ten, pudră, fard de obraz precum şi alte cosmetice care blochează porii.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here