La 14 ani, DUBLI CAMPIONI MONDIALI! – Elevii Palatului Copiilor din Târgu-Jiu, la Campionatul Mondial de Tineret din Ungaria: Radio-Orientare 2023

1965

Elevii de la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu au participat în perioada 26-30 iunie 2023 la Campionatele Mondiale de Radio-Orientare (ARDF) pentru Tineret, ce s-au desfășurat în localitatea Voroslod, din Ungaria.
Lotul României a fost format din 8 sportivi, dintre care 5 sportivi de la cercul de Radiogoniometrie din cadrul Palatului Copiilor Târgu-Jiu, coordonat de către profesorul Adrian Marcu. Este vorba despre un cerc recomandat elevilor cu spirit de aventură şi pregătire, sau cu aspiraţii sportive, pentru că în cadrul cercului de la Palatul copiilor, elevul învaţă să se bazeze pe tehnică, dar şi pe anduranţă! În cadrul cercului, copiii de toate vârstele se pot iniţia în tainele comunicaţiilor-radio pentru amatory şi pot învăţa telegrafie!
La competitiție au participat circa 100 de sportivi din 11 țări: China, Croaţia, Ungaria, SUA, Slovenia, Polonia, Ukraina, Slovacia, Cehia, Moldova și România.
Zonele de concurs au fost cu diferenţe de nivel mediu, total împădurite, alergabilitate bună, dar foarte multă vegetație la sol, în special urzici. Traseele, pentru cele 3 competiții au avut distanța de alergare între 15 si 25 km, în funcție de categoria de vârstă. Am dori să precizăm faptul că rezultatele obținute de către sportivii gorjeni au fost excepţionale şi se prezintă astfel:
Pe echipe:
Locul 1, echipe băieţi 14 ani (M14), proba de 144 MHz; CAMPIONI MONDIALI
Locul 1, echipe băieţi 14 ani (M14), proba de 3.5 MHz; CAMPIONI MONDIALI
Locul 3, echipe băieţi 16 ani (M16), proba de 144 MHz;
Locul 3, echipe băieţi 16 ani (M16), proba de 3.5MHz;
Locul 4, echipe fete 14 ani (F14), proba de 3.5 MHz.
Echipa M14: Badea Damian, Răducan David și Toma Bogdan.
Ehipa M16: Petrovici Victor, Cârstoiu Radu și Moțăscu Eduard.
Echipa F14: Borcan Ada și Cojoaca Diana.
La individual:
Locul 3, Răducan David, M14, proba de 144 MHz;
Locul 3, Răducan David, M14, proba de 3.5 MHz;
Locul 3, Răducan David, M14, proba de Sprint.
Coordonator Cerc Radio-goniometrie, prof. Adrian MARCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here