Khalouta, șansa de a deveni titular

437

Cu puține șanse primite până acum de a-și dovedi calitățile de golgheter, ceva probleme medicale ținându-l pe margine câteva etape, Abdelaziz Khalouta trebuie să profite la maximum de situația Pandurilor, echipă rămasă fără un vârf de meserie, pentru a-și asigura și în viitor un tricou de titular.

Fostul golgheter al celor de la VVV Venlo, Aziz Khalouta, nu a reușit încă să se impună la Pandurii. Jucătorul olanez cu origini marocane primește acum, în momentul în care Mihai Roman a plecat în Olanda, iar Wellington nu este încă apt pentru a juca, șansa de a fi titular contra celor de la Dinamo în meciul din Cupa Ligii. Khalouta speră ca evoluția sa să fie pe măsura așteptărilor tuturor, să ajute echipa să se califice și chiar să și marcheze, lucru foarte important pentru un atacant. Dealtfel, Khalouta crede că un gol înscris de el în acest meci i-ar deschide calea spre alte reușite care să ajute echipa gorjeană să-și atingă obiectivele: „Da, acum este o șansă pentru mine să joc. Mi-am așteptat rândul și am trecut peste acea problemă medicală, de data asta sunt pregătit 100%. Trebuie să fac ceea ce orice jucător din lot trebuie să facă: să ajute echipa, iar în cazul meu, să marchez. Fizic sunt la capacitate maximă, am recuperat din pregătire și aștept să intru în teren. Dacă voi marca acum un gol, atunci sunt convins că voi putea marca apoi 10!”, a declarat Aziz Khalouta.

Ghinionist în campionat. Norocos în cupă?
După puținele minute jucate în debutul campionatului și o perioadă în care a stat pe margine din cauza unei afecțiuni musculare, Aziz Khalouta fusese trecut pe foaia de joc de Edi Iordănescu la meciul din campionat cu Dinamo și tehnicianul Pandurilor îi promisese chiar o jumătate de oră pe teren contra câinilor roșii. Surpriză, însă! Startul meciului l-a găsit pe Khalouta în tribună, fără drept de joc din cauza actelor! Frustrarea a fost mare atunci pentru jucător, care și-ar fi dorit să evolueze, la fel și pentru antrenor, care la un moment dat căuta pe bancă soluții ofensive, fără însă a le și avea… Khalouta speră ca ghinionul de atunci să se transforme acum în noroc: „În ultimul joc eram deja pregătit să joc, fusesem trecut la rezerve, dar a intervenit o problemă legată de viză și nu am mai putut să intru pe teren. Acum însă, sper să nu mai intervină nimic, abia aștept să îmi pot ajuta echipa”, spune jucătorul Pandurilor.

„Trebuie să jucăm inteligent!”
Cu avantajul de a fi văzut de sus, din tribună, ultimul joc al celor de la Dinamo, Aziz Khalouta are și soluția prin care Pandurii își poate asigura victoria și calificarea ăn sferturile de finală ale competiției: „Cred că Dinamo e o echipă bună, dar dacă ne luăm după ultimul joc direct, noi am fost mai buni. De aceea cred că, dacă vom avea o evoluție cel puțin la fel, vom fi concentrați 100% și ne vom comporta ca o echipă omogenă, sigur vom câștiga acum. Adversarul nostru are o defensivă foarte bună, mai ales la nivelul fundașilor centrali, dar noi trebuie să jucăm inteligent și să evităm duelurile fizice directe prin pase rapide, prin combinații. Dacă vom fi deștepți, îi vom depăși pe cei de la Dinamo”, a mai spus olandezul din lotul echipei gorjene.

Reîntâlnire cu Anton
La ultimul joc al Pandurilor cu Dinamo, coincidența face ca Aziz Khalouta să fi fost coleg de suferință cu Paul Anton în tribuna stadionului din Severin. Acum, la nici două săptămâni de la acel duel, încheiat la egalitate, scor 2-2, cei doi să fie în posturi cu totul noi. Cei doi vor fi pe teren, dar în calitate de adversari. Deși Rednic l-a anunțat printre jucătorii ce vor evolua contra Pandurilor pe Paul Anton, Khalouta speră ca acesta să nu joace: „Pe Anton l-am apreciat deja când am fost colegi, e un tip de treabă, distractiv și un foarte bun fotbalist. Sper ca în meciul acesta să rămână acasă, să nu joace împotriva noastră. Așa ar rămâne un tip de treabă…”, spune batavul din lotul gorjenilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here