Juniorii nimănui! Lucrările de la “sintetic” se tot amână

456

Pandurii este încă departe de un club profesionist de fotbal, iar oricâte probleme s-ar strânge la echipa mare, situaţia deplorabilă de la Centrul de Copii şi Juniori nu poate fi ignorată. Nimănui nu pare să-i pese că dacă vrei să devii fotbalist în Tg-Jiu trebuie să baţi judeţul în lung şi-n lat pentru a găsi o suprafaţă de pregătire.
Trist este că această anomalie datează de aproape un an şi jumătate, iar fotbalul juvenil moare pe zi ce trece în judeţ. Nu-i de ajuns că eforturile de a promova juniori sunt inexistente, dar anumiţi copii care au obţinut şi trofee la categoriile lor de vârstă sunt catalogaţi lipsiţi de valoare de către “meşterii” din fotbalul românesc.
Deşi reprezentanţii municipalităţii declarau că lucrările la terenul sintetic din cadrul Stadionul Municipal vor demara cât se poate de repede, nimeni nu mişcă un deget pentru a “aplica” suprafaţa sintetică. Ba mai mult, directorul tehnic al Primăriei, Marius Ionescu, a declarat, luni, că “terenul este al clubului, nu este al Primăriei”.
Deci, o concluzie ar fi că tinerii legitimaţi la Pandurii pot să stea bine-mersi pe unde apucă, din moment ce la club abia se găsesc bani de organizat meciuri.
“Vom face un efort comun, probabil, pentru ca să dăm o mână de ajutor”, a mai spus Ionescu. Sictiriţi de situaţie, părinţii micilor fotbalişti vor să refacă ei suprafaţa de joc din proprile buzunare, dar, la cum merg lucrurile în România, probabil că nu vor fi lăsaţi…
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here