Jumătate din elevi au picat BAC-ul

415

bacNote slabe şi o tentativă de fraudare. Acesta este bilanţul examenului de bacalaureat de anul acesta, din Gorj. Astfel, doar 53,13% elevi au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, iar singurul elev prins copiind a fost eliminat din examenul pe care îl susţinea la centrul de examinare de la Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu, vineri, la ultima probă de bac.

Din totalul de 5086 de participanţi la examenul de bacalaureat din acest an, doar 2702 au reuşit să obţină o medie peste 6, pentru a promova. Cele mai multe medii, adică 864, au fost cele curpinse între notele 6.00 şi 6.99. De asemenea, 667 candidaţi au obţinut note între 7.00 şi 7.99, iar 686 între 8.00 şi 8.99. Au existat şi medii cuprinse între 9.00 şi 9.99, mai exact 485 de candidaţi au obţinut o astfel de medie, dar niciun elev nu a fost notat, per total, cu nota maximă. Faţă de anul trecut, când procentul de promovabilitate a trecut de 90%, anul acesta rezultatele au fost unele destul de slabe, aproape jumătate dintre candidaţi nu au promovat.

Un caz de fraudare

Singurul incident înregistrat la ediţia din acest an a examenului de bacalaureat este cazul de copiere de la Liceul Sportiv. Potrivit Cameliei Bibere, inspector şcolar de specialitate, elevul respectiv “a fost surprins în timp ce încerca să copieze. A fost eliminat din examen iar celelalte probe au fost anulate astfel că va trebui să o ia de la început cu susţinerea examenului”. Rezultatele au fost afişate ieri, până la ora 16.00, când a început depunerea contestaţiilor. Acestea au fost înregistrate până la ora 20.00. Astăzi începe şi înscrierea pentru a doua sesiune de bacalaureat, înscrierile putându-se face până în data de 9 iulie.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here