Judecătorul Miruţă, pensionat de Băsescu

139

tribunalVicepreşedintele Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruţă, a fost eliberat din funcţie la jumătatea săptămânii trecute. Miruţă a intrat în pensie ca urmare a decretului prezidenţial semnat de şeful statului, Traian Băsescu. Preşedintele a semnat miercuri decretele de pensionare pentru 18 magistraţi printre aceştia aflându-se şi gorjeanul Miruţă.

Locul de vicepreşedinte al Tribunalului Gorj este liber de la jumătatea săptămânii trecute după ce ocupantul acestui post s-a pensionat. Judecătorul Gheorghe Miruţă a fost eliberat din funcţie prin decret prezidenţial. Miruţă se va retrage în pensie la Novaci sau la Rânca unde se vehiculează avea o cabană. Fostul magistrat este posesorul şi unei case în Târgu-Jiu. Acesta va rămâne, cu siguranţă, şi dascăl la Universitatea ,,Constantin Brâncuşi”, unde predă de ani buni mai multe discipline de drept.

Miruţă a fost preşedintele Tribunalului Gorj, timp de două mandate, din anul 2000. Acesta a pierdut ultimul în favoarea colegului său Florin Encescu, care era vicepreşedinte al instituţiei de justiţie. Acest lucru s-a întâmplat în 2008, ca urmare a concursului organizat de Institutul Naţional al Magistraturii, pentru numirea în funcţii de conducere ale instanţelor de judecată şi parchetelor. La acest concurs, care a avut loc cu doi ani în urmă Miruţă a obţinut media 7,53 în timp ce Encescu, care era vicepreşedinte al Tribunalului Gorj din mai 2006, obţinuse 8,8.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here