Judecata dintre Iliescu şi CE Rovinari se reia la Târgu Jiu

312
termo_rovinariProcesul prin care Gheorghe Iliescu a contestat demiterea sa din funcţia de director comercial al Complexului Energetic Rovinari se va rejudeca la Tribunalul Gorj. Curtea de Apel Craiova a fost cea care a decis ca judecata să fie reluată la Târgu Jiu, deşi, aici, Iliescu a fost prezent în faţa instanţelor de nu mai puţin de opt ori.

Procesul acestuia s-a prelungit la Tribunalul Gorj extrem de mult în comparaţie cu alte procese de acelaşi gen. Iliescu s-a declarat la un moment dat nemulţumit de repetatele amânări ale termenelor, judecătorii gorjeni amând inclusiv luarea unei decizii din prima.

Gheorghe Iliescu a fost director comercial la CE Rovinari până în mai 2007, când Consiliul de Administraţie, la propunerea fostului director general Laurenţiu Ciurel, l-a demis din funcţie, deşi el era atunci în concediu medical. Iliescu a contestat apoi decizia de demitere, iar procesul a început de abia în luna octombrie a anului trecut. Procesul s-a întins pe parcursul mai multor termene, Complexul Energetic fiind reprezentat la Tribunalul Gorj de avocaţi ai Casei de Avocatură Şova. Conform unui raport al Corpului de Control al CE Rovinari, unitatea a plătit câteva sute de milioane de lei vechi pentru procesul respectiv, la Tribunalul Gorj instanţa stabilind, în cele din urmă că Iliescu ar fi fost demis de pe funcţie în mod legal.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here