Jucătorii Energiei, gata pentru ultimul asalt

467

Energia a terminat sezonul regulat pe locul 4, însă pentru a participa în ediția viitoare a cupelor europene, gruparea târgujiană trebuie să-și păstreze poziția și după disputarea fazei a doua a play-off-ului.

Faza a doua a play-off-ului începe pentru Energia mai târziu decât pentru celelalte două echipe cu care se află în luptă pentru locul 4, însă jucătorii echipei gorjene au intrat deja în atmosfera încinsă a competiției și știu ce vor de la ultimele patru meciuri ale sezonului.
Energia Pandurii Târgu Jiu va juca prima partidă din grupa 4-6 a play-offului contra celor de la HC Odorhei, pe teren propriu, duminică, de la ora 18:00, iar portarul George Șelaru se așteaptă la un meci foarte greu în fața unei echipe pe care gorjenii au învins-o, totuși, de două ori în sezonul regulat: „Ne așteaptă un meci extraordinar de dificil în compania celor de la Odorhei. I-am bătut de două ori în campionat, dar, cu siguranță, vor veni aici să câștige puncte. Să sperăm că-i vor obosi cei de la Dinamo destul de bine și vom câștiga cu Odorheiul acasă. Ne propunem să câștigăm toate meciurile acasă și un meci în deplasare, la Dinamo sau Odorhei, să vedem cum. Cu Dinamo va fi puțin mai greu pentru că, după tragerea la sorți, la trei zile după Odorhei avem meciul cu Dinamo. Totuși, nu ne putem ascunde după chestia asta pentru că și Odorheiul vine după ce a jucat cu sâmbătă cu Constanța și astăzi (n.red. – ieri) cu Dinamo, iar duminică vor juca cu noi. Sperăm să câștigăm toate patru meciurile și pe 24 să știm deja că avem locul 4 asigurat, să nu mai conteze meciul cu Dinamo de acasă”, a declarat internaționalul din poarta Energiei.

Favoriți la jocurile de pe teren propriu
Cele trei echipe din acest turneu, Energia, Dinamo și HC Odorhei, sunt considerate de valori foarte apropiate și este foarte probabil ca fiecare dintre aceste echipe să mizeze foarte mult pe meciurile de pe teren propriu. În acest context, Șelaru vede echipa sa drept favorită în meciul cu HC Odorhei de duminică: „Putem spune că avem 51% șanse la victorie jucând acasă cu Odorheiul. Sunt două echipe echilibrate valoric, dar jucând pe teren propriu avem un ușor avantaj”. Extrema Darius Apolzan vede un meci echilibrat, ca de altfel toate confruntările ce au mai rămas de disputat: „Toate meciurile sunt grele, toate echipele doresc participarea în cupele europene și sperăm să ieșim învingători din această competiție. Eu cred că dacă vom avea trei victorii din patru meciuri avem garantat locul 4 care permite accederea în cupele europene”, a declarat Apolzan.

N-ar mai fi vrut play-off-ul
Cum totul poate fi năruit în aceste ultime patru meciuri, jucătorii Energiei ar fi dorit ca lupta pentru locul 4, loc ce duce în Challenge Cup, să se fi încheiat odată cu ultima etapă a sezonului regulat: „Din punctul nostru de vedere era foarte bine ca sezonul să se fi încheiat acum. Era bine, eram pe locul 4 și eram calificați în cupele europene, dar așa trebuie să mai luptăm pentru acest loc. Vom face tot posibilul să reușim să fim acolo unde ne-am propus. Acesta este obiectivul nostru și sper să-l îndeplinim. Aceste meciuri vor fi foarte grele. După un campionat întreg de multă muncă am reușit să prindem locul 4, dar acest lucru n-a prea contat și acum trebuie să muncim iar, pentru a lua din nou locul 4”, spune Darius Apolzan, unul dintre veteranii echipei gorjene.
Chiar dacă se află acum abia în fața primului examen din această fază a play-off-ului, jucătorii echipei gorjene se gândesc și la partida care va închide lupta pentru Europa: „Faptul că jucăm ultimul meci acasă cu Dinamo poate fi un avantaj pentru noi, dar important este ca acel meci să fie decisiv sau să fim deja calificați și să nu mai conteze. Dar, foarte important este că începem acasă. O victorie în primul meci ne-ar aduce un moral foarte bun”, a conchis George Șelaru.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here