„Jocuri olimpice” în judeţul Gorj

975
jocuri olimpiceAsociaţia ”Tineri Fără Frontiere” prin voluntarii din carul proiectului “Networking for European Citizenship”, a iniţiat o serie de activităţi educativ-recreative care poartă denumirea „Jocurile Olimpice – în judetul Gorj”.

Activitatea se desfăşoară în patru comunităţi din judeţ cu sprijinul unităţilor de învăţământ şi a administraţiei publice locale. Perioada de desfăşurare este 30 ianuarie – 27 februarie.

Proiectul are la bază două principii, unul de accesibilitate, menit să faciliteze tinerilor posibilitatea de a lua parte la acest proiect, şi unul educaţional-formativ, care poate fi pentru tinerii care intră în contact cu voluntarii. Programul competiţional vizează desfăşurarea atât de concursuri cât şi de competiţii sportive. Printre sporturile „olimpice” se numară: fotbal, handbal, volei şi ping-pong. În cadrul acestui eveniment vor fi implicaţi tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, numărul total al participanţilor fiind de peste 210. Fiecare etapă va consta în două probe.
Prima etapă a fost la Rovinari
Prima etapă a Jocurilor Olimpice în judeţul Gorj s-a desfăşurat la Rovinari, sâmbătă 30 ianuarie, şi a constat în fotbal masculin şi patinaj artistic. La fotbal au participat echipe din Rovinari, Bumbeşti-Jiu, Turceni şi Novaci, echipe formate de 5+1 membri şi alte 3 rezerve. După disputarea celor patru meciuri, rezultatele au fost următoarele: Bumbeşti – Turceni 4-8, Rovinari – Novaci 2-4, Bumbeşti – Rovinari 6-9, Turceni – Novaci 5-4.
Astfel pe primul loc s-au clasat elevii din oraşul Turceni, pe al doilea cei din Novaci, pe locul trei echipa din Rovinari, iar pe ultima poziţie cei din Bumbeşti-Jiu. Ocupantul primului loc a obţinut o cupă, iar celorlalţi participanţi li s-a oferit câte o diplomă. Cele patru meciuri au fost arbitrate de către unul din voluntari, un tânăr de naţionalitate turcă pe nume Ahmet Seckin.
La concursul de patinaj artistic desfăşurat la Patinoarul Sintetic din centrul oraşului Rovinari, după cele patru probe de patinaj clasamentul a fost următorul: locul I – Rovinari, pe II – Novaci, locul trei – Bumbeşti-Jiu. Următoarea etapă a Jocurilor Olimpice se va desfăşura pe data de 13 februarie, în oraşul Bumbeşti-Jiu şi va consta în handbal masculin şi cursă ştafetă, etapa a treia se va ţine pe 20 februarie la Turceni şi va consta în tenis de masă şi jocuri cu sfoara, iar ultima etapă se va desfăşura pe 27 februarie la Novaci şi va cuprinde probele de volei feminin şi oameni de zăpadă şi sumo.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here