Joburi de poştaşi şi bucătari, pentru şomerii gorjeni

520

Gorjenii, aflaţi în căutarea unui loc de muncă fiind dispuşi să părăsească graniţele ţării, pot consulta în aceste zile ultimele oferte publicate prin intermediul reţelei de ocupare EURES România.

Noua ofertă cuprinde 40 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Bucureşti în data de 24 martie 2016. Companiile Europa Park și McDonald’s oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: ospătar (10 posturi), barman (10 posturi), bucătar (10 posturi) şi personal în industria gastronomiei de sistem (10 posturi). Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman şi personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, cu/fără experienţă îndelungată în domeniu şi cunoştinţe bune de limba germană (nivel B1). Pentru posturile de bucătar, candidaţii trebuie să aibă calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe de limba germană, nivel A2. Angajarea se face pe o perioadă de 8 – 9 luni, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată. Salariul oferit este de 1.800 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar şi barman, 1.900 – 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar şi de 1.400 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem. Cazarea poate fi asigurată de către angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Poştaşi cu 2.000 euro/lună
Un alt angajator din Germania caută în această perioadă 15 factori poştali, în zona Stuttgart. Munca implică efectuarea de servicii poştale, curierat, predare de colete şi scrisori la destinaţie, utilizându-se mijloace de transport adecvate – auto şi biciclete, şase zile pe săptămână. Cei care vor ocupa posturile vacante vor avea concediu anual de 26 -30 de zile. Doritorii trebuie să deţină permis de conducere categoria B, să aibă o condiţie fizică bună, să nu aibă antecedente penale şi să cunoască limba germană, scris, vorbit şi citit, nivel B1. Factorii poştali vor fi remuneraţi cu 2.000 euro brut/lună, asigurările sociale fiind incluse. De asemenea, factorii poştali vor primi sprijin în găsirea unei locuinţe. Contractul este pentru o perioadă determinată de şase luni, cu posibilitatea prelungirii ulterioare pe perioadă nedeterminată. Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here