Joburi de măcelari şi asistenţi medicali, vacante în afara ţării

560

Prin intermediul reţelei EURES, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj aduce în atenţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă noi joburi în străinătate. Astfel, un angajator din Irlanda caută în această perioadă zece măcelari. Persoanele interesate trebuie, însă, să se grăbească, termenul limită de aplicare fiind 5 octombrie 2016. Salariul oferit este de 9,15 euro minim brut pe oră. Se lucrează cinci zile pe săptămână, între şapte şi zece ore pe zi. Experienţa anterioară reprezintă avantaj, dar nu este absolut necesară. Sunt căutate persoane care să dorească să înveţe şi să se perfecţioneze. Cunoaşterea limbii engleze nu este necesară, dar constituie un avantaj. Durata contractului este nedeterminată.
Şi un angajator din Germania angajează în această perioadă, prin intermediul reţelei EURES, 15 asistenţi medicali. Activitatea desfăşurată în Germania presupune îngrijirea la domiciliu a persoanelor în vârstă. Se cere calificare profesională încheiată cu certificat sau diplomă de asistent medical necesară pentru recunoaşterea în Germania a calificării şi cunoştinţe de limba germană, nivel A2 (nivel începător). Salariul brut oferit este între 2.421 şi 2.669 euro pe lună, conform normelor tarifare în vigoare în sistemul public, iar cel net este între 1.650 – 1.850 net pe lună. Se oferă cursuri de limba germană până la nivelul B2 necesar pentru recunoaşterea calificării în Germania. De asemenea, se acordă consultanţă atât pe parcursul derulării formalităţilor de întocmire a contractului de muncă, cât şi în perioada de relocare în Germania. Contractul de muncă poate fi pe o perioadă determinată sau nedeterminată.
Persoanele interesate de aceste oferte de locuri de muncă în afara graniţelor ţării, vor trebui să treacă în prealabil pe la consilierul EURES din cadrul AJOFM Gorj, pentru a se înregistra şi a fi îndrumate ce au de făcut.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here