Joburi de farmacişti şi bucătari în Germania, la dispoziţia gorjenilor

648
portrait of two pharmacists looking at computer monitor

Gorjenii, care au specializarea de farmacist, pot câştiga peste 3.000 euro în străinătate. De asemenea, prin reţeaua EURES România, angajatorii germani recrutează în această perioadă şi bucătari şi sous-chefi.

 

O nouă ofertă atractivă pentru gorjenii care doresc să muncească în străinătate. Germania caută sous chef, care este mâna dreaptă a bucătarului şef, şi bucătari. Posturile de sous chef presupun prepararea şi aranjarea într-o manieră creativă a felurilor de mâncare sezonieră, regională şi non-regională. Este necesară calificarea profesională ca bucătar sau experienţă vastă în bucătăria à la carte. Salariul este de până la 16 euro pe oră, în funcţie de calificare şi experienţa profesională.

Angajatorul oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe, precum şi în demersurile de înregistrare la autorităţi. Contractul de muncă este permanent, iar programul de lucru este cu normă întreagă, 40 de ore pe săptămână.

Activitatea ca bucătar presupune prepararea produselor, dar şi aprovizionarea cu alimente.

Câştigurile salariale sunt tot de până la 16 euro pe oră. Oferta de lucru este valabilă până la data de 31 octombrie 2017.

De asemenea, tot Germania caută farmacişti printre gorjeni. Sunt necesare studii universitare finalizate, în domeniu.

Constituie un avantaj experienţa, permis de conducere categoria B şi autoturism personal. Persoanele interesate trebuie să aibă cunoştinţe de limba germană, pentru recunoaşterea calificării.

Angajatorul oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe, în demersurile de înregistrare la autorităţi, precum şi la pregătirea examenelor legate de procesul de recunoaştere a calificării, cum ar fi stagii de practică sau găsirea ori alegerea unui curs de limba germană.

Angajatorul asigură formare profesională continuă şi pune la dispoziţie un mentor pentru integrarea rapidă la locul de muncă.

Salariul oferit după recunoaşterea calificării este între 2.500-3.300 euro. Contractul este permanent, iar programul de lucru poate fi normă întreagă sau part-time.

Persoanele interesate de aceste oferte vor trebui să treacă în prealabil pe la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj pentru a se înregistra în baza de date şi a fi îndrumate ce au de făcut.

Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here