Jandarmii gorjeni, pregătiţi pentru meciul Pandurii – U. Craiova

401

jandarmiAstăzi, de la orele 20:00, peste două sute de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” (IJJ) Gorj şi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, vor asigura măsurile de ordine publică la partida de fotbal dintre echipele C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu – F.C. Universitatea Craiova, din cadrul turului Campionatului Naţional de Fotbal, Liga I, etapa a VII-a, ediţia 2010-2011.

Pentru meciul din această seară se preconizează participarea unui număr de circa 8.000 de spectatori. Gradul de risc preliminar a fost stabilit ca fiind ridicat. La el vor fi şi peste 500 de suporteri ai FC Universitatea Craiova, iar porţile de acces se vor deschide pentru spectatori începând cu orele 18:00. Accesul spectatorilor în incinta stadionului se va efectua pe bază de documente de acces, astfel: pe la poarta de acces nr.1 în baza sportivă vor avea acces spectatorii locali; pe la poarta de acces nr.2 în baza sportivă vor avea acces oficialii, echipele, jurnaliştii acreditaţi şi spectatorii locali; pe la poarta de acces nr.3 în baza sportivă vor avea acces, autoturismele salvării, auto pompieri şi suporterii echipei oaspete. Reprezentanţii IJJ Gorj au anunţat faptul că galeria echipei FC Pandurii Lignitul Târgu-Jiu va avea acces în stadion pe bază de bilete şi va fi dispusă la Peluza 1, Sectorul A, iar galeria echipei Universitatea Craiova va fi dispusă la Peluza 2 Sud, sectoarele A, B şi C.

Pentru partida din această seară pentru un număr de 16 suporteri ai echipei Universitatea Craiova s-a aplicat măsura complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive, precum şi pentru doi suporteri de la Pandurii Târgu-Jiu.

Acţionează pentru ordinea publică

jandarmi 2Jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică, prin organizarea barajelor de filtrare pentru a preveni pătrunderea persoanelor care au interzis accesul la competiţii sportive, precum şi a persoanelor aflate în stare vădită de ebrietate. Se va efectua control corporal preventiv asupra persoanelor şi a bagajelor şi se va interveni pentru restabilirea ordinii publice dacă se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi.

Jandarmii vor acţiona şi în cadrul patrulelor auto, pe timpul afluirii şi defluirii suporterilor echipei oaspete spre stadion, dar şi în punctele vulnerabile situate pe traseele de deplasare ale acestora. De asemenea, se va urmări respectarea dispoziţiei Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, de interzicere a comercializării băuturilor alcoolice în zona de acţiune, dar şi pentru depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva celor care revând bilete de acces în stadion la suprapreţ.

Pentru prevenirea situaţiilor care ar putea produce greutăţi în desfăşurarea meciului de fotbal, jandarmii adresează publicului spectator recomandarea să se respecte normele de conduită, de fair-play şi să se dea dovadă de spirit civic.

Amenzi pentru suporterii nervoşi

Spectatorii care încalcă prevederile de participare la meci vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 80 şi 3.000 lei, sau prestarea unui număr de la 50 la 300 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

În cazul săvârşirii de către suporteri înainte şi după desfăşurarea competiţiei sau jocului sportiv, în afara bazei sportive, a unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice care au legătură cu competiţia sau jocul sportiv, pot atrage şi aplicarea sancţiunii complementare de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit faptele, pe o perioadă de 6 luni sau chiar un an de zile.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here