Jandarmii gorjeni, la datorie de Bobotează

412

jandarmi1Peste 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) „Tudor Vladimirescu” Gorj, vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică cu prilejul Sărbătoririi Botezului Domnului (Boboteaza).

Jandarmii gorjeni vor participa astăzi la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase organizate la două lăcaşe de cult din municipiul Târgu-Jiu şi la mănăstirile Tismana, Lainici şi Polovragi unde se preconizează participarea unui număr mare de persoane. „Cetăţenii care intenţionează să ia parte la aceste manifestări sunt sfătuiţi să manifeste calm, înţelegere şi să aştepte cu răbdare împărţirea apei sfinţite, fără a produce dezordine şi să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale”, a declarat Alin Ivan, purtător de cuvânt al IJJ Gorj.

Jandarmeria Gorj va acţiona astăzi pentru îndrumarea cetăţenilor spre culoarul amenajat pentru accesul enoriaşilor spre zona de distribuire a apei sfinţite, pentru îndepărtarea persoanelor care apelează la mila publicului şi a celor aflate în stare de ebrietate, care cerşesc bani şi alimente de la participanţi, agasându-i şi producând indignarea acestora, precum şi pentru depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Pentru gestionarea corespunzătoare a unor conflicte care pot degenera în tulburarea ordinii şi liniştii publice, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic de urgenţă 112.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here