Jandarmii gorjeni, angrenaţi în sute de misiuni

335

jandarmi.Conform unei informări prezentate de conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj, pe parcursul lunii trecute, personalul a participat la zeci de manifestări şi sute de misiuni, precum şi mai multe acţiuni în colaborare cu alte instituţii.

Astfel, în martie, jandarmii gorjeni au participat la şapte manifestări de protest, din care două în municipiul Târgu–Jiu pe timpul manifestaţiilor de protest desfăşurate de membrii organizaţiilor sindicale, una în localitatea Runcu pe timpul adunării publice desfăşurate de membrii „Obştii de Moşneni Muntele Runcu”, trei în localitatea Crasna pe timpul adunărilor publice desfăşurate de membrii „Obştii de Moşneni Aninişeni – Cărpinişeni – Radoşeni” şi una în zona căminului cultural din comuna Alimpeşti, pe timpul adunării publice desfăşurate de membrii “Obştii Muntelui Corsoru”. De asemenea, jandarmii au participat şi la zece manifestaţii sportive, precum şi la o vizită oficială, respectiv a premierului României, care a venit la Târgu-Jiu luna trecută. Efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj au executat în perioada de referinţă 61 de misiuni cu 80 de patrule independente care au acţionat sub coordonarea poliţiei, 132 de misiuni cu 1.048 patrule mixte, 11 misiuni cu 14 patrule independente în mediul rural, precum şi 22 de misiuni în apropierea unităţilor de învăţământ. Totodată, un număr de 123 de misiuni au fost constituite la nivel intercomunal de către personalul IJJ Gorj.

Amenzi de 24.400 de lei

În baza Planurilor de cooperare/colaborare încheiate de IJJ Gorj, instituţia a cooperat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj şi Garda Financiară Gorj, în scopul prevenirii actelor de comerţ neautorizat şi a comercializării de mărfuri fără documente de provenienţă, precum şi pentru combaterea muncii “la negru” pe raza municipiului Târgu-Jiu. Totodată, 15 acţiuni s-au desfăşurat în colaborare cu Direcţia Silvică Gorj, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor ilicite la regimul silvic, două acţiuni cu Parcul Naţional „Defileul Jiului”, în scopul asigurării protecţiei şi conservării ariei protejate „Defileul Jiului”.

În urma misiunilor executate şi a acţiunilor întreprinse, IJJ Gorj a aplicat un număr de 173 de sancţiuni contravenţionale, din care 55 de avertismente scrise, şi a aplicat 18 amenzi în valoare de 24.400 de lei, dar a şi confiscat bunuri în valoare de 300 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here