Jandarmeria Gorj a tras linie

798

La mijlocul acestei săptămâni, în sala de la Complexul Debarcader a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu s-a desfăşurat şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj în anul 2015.

La eveniment a participat din partea conducerii Jandarmeriei Române, colonel dr. Robert Iulian Vîţă – adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, Sorin Gabriel Arjoca – subprefectul judeţului Gorj, prof. univ. dr. ing. Mihai Cruceru – vicepreşedintele Senatului Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” şi reprezentanţii instituţiilor publice şi militare din judeţ care colaborează şi cooperează cu jandarmii, fiind prezenţi şi peste 300 de jandarmi gorjeni. Inspectorul şef, col. Florin Popescu, a prezentat sinteza evaluării activităţilor pentru toate domeniile de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, rezultatele obţinute în decursul anului 2015, prezentând şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2016.
„Au fost organizate şi s-au executat un număr de 503 transporturi de valori, 119 transporturi de produse cu caracter special şi 534 transporturi de corespondenţă clasificată. Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 233 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, astfel: 116 misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 103 misiuni la manifestări sportive, 8 misiuni la manifestaţii de protest, 6 misiuni la vizite oficiale. La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 2687 rezerve şi patrule de intervenţie care au desfăşurat activităţi specifice pentru îndeplinirea misiunilor din competenţă, acestea executând peste 120 de misiuni de intervenţie, la solicitările primite. În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creşterea siguranţei şi a prevenirii criminalităţii stradale, jandarmii gorjeni au executat 5197 misiuni în sistem integrat, fiind constituite peste 10.400 de patrule pe raza judeţului Gorj (2.072 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana şi Rânca, 2.116 misiuni în mediul urban, 998 misiuni în mediul rural, 11 misiuni în mediul urban şi rural)”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii IJJ Gorj.
Totodată, în baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate între IJJ Gorj şi alte instituţii, au fost executate 474 de activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională. Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea a 107 fapte de natură penală cu 113 autori şi au contribuit la constatarea a 178 fapte de natură penală comise de 191 autori pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu Poliţia, aplicarea a 1.725 sancţiuni contravenţionale în valoare de 165.400 lei şi au fost puse în executare un număr de 1.020 mandate de aducere la solicitarea instanţelor de judecată.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here