Iulia Timoşenko VA FI ELIBERATĂ. Parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluţie privind eliberarea imediată

541

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko va fi eliberată din închisoare. Parlamentul ucrainean a adoptat sâmbătă o rezoluţie pentru eliberarea „imediată” a opozantei încarcerate Iulia Timoşenko.

Parlamentul ucrainean a adoptat sâmbătă o rezoluţie pentru eliberarea „imediată” a opozantei încarcerate Iulia Timoşenko.
Textul, care a fost adoptat cu 322 de voturi, „prevede eliberarea imediată a Iuliei Timoşenko, pe baza unei decizii a Curţii Supreme”, a declarat pentru AFP deputatul Viktor Şveţ, juristul partidului Batkivşcina, din care face parte opozanta încarcerată.
Informaţiile iniţiale, care anunţau eliberarea din închisoare a lui Timoşenko, au fost clarificate de purtătoarea de cuvânt a acesteia, Nataşa Lisova, care a precizat că decizia parlamentară stipulează că ea trebuie eliberată imediat.
Un jurnalist de la serviciul în limba rusă al BBC a scris pe Twitter că numeroase persoane s-au adunat în faţa spitalului din Harkov unde se află Iulia Timoşenko pentru a aşteptat eliberarea ei. Informaţii neoficiale susţin că acest lucru se va întâmpla peste cel puţin două ore, precizează el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here