ITM Gorj, finanţat de la bugetul de stat

461
78itm-6De aproape trei luni de zile, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj i-a fost retrasă autofinanţarea. Începutul noului an i-a luat prin surprindere pe angajaţii instituţiei care vor fi plătiţi de acum de la bugetul de stat. “Toate veniturile pe care instituţia le realiza, se virau în bugetul propriu. Acum merg la cel de stat”, a declarat Simona Dumitraşcu, director adjunct al ITM Gorj.

Veniturile ITM proveneau din amenzile aplicate de inspectori, din comisioane şi tarife percepute pentru prestări servicii, consultanţă, asistenţă de specialitate. Toate acestea intrau în bugetul instituţiei, iar de acolo se plăteau şi salariile angajaţilor.

În prezent, ITM Gorj stă la mâna statului pentru că angajaţii sunt plătiţi de la bugetul de stat. O dată cu pierderea dreptului de autofinanţare, ITM Gorj a recurs şi la disponibilizări. Astfel, 11 angajaţi ai instituţiei au fost nevoiţi să-şi părăsească locul de muncă în luna ianuarie. În aceste condiţii activitatea ITM Gorj a fost afectată, deoarece cei care au rămas în posturi au trebuit să preia şi munca celor daţi afară. Dumitraşcu recunoaşte că acum când autofinanţarea nu mai există, este mult mai greu pentru angajaţii rămaşi pentru conducerea instituţiei: “Înainte erau mai mulţi bani, însă acum stăm la mâna finanţelor de la stat”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here