IȘJ Gorj, tot fără inspector școlar general adjunct

703

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a găzduit, vineri un nou concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct însă acesta nu s-a încheiat cu bine pentru candidații, ce s-au prezentat în fața comisiei de examen. Niciunul dintre ei nu a reușit să treacă de toate probele concursului, ceea ce înseamnă că IȘJ Gorj rămâne tot fără inspector școlar general adjunct.

Inițial, la concursul pentru funcția de inspector școlar general adjunct din cadrul IȘJ Gorj s-au înscris cinci candidați: Bogdan Constantin, Romeo Prunescu, Daniel Mocioi, Maria Ganea și Maria Cochină. Dosarele a trei dintre aceștia – Maria Cochină, Romeo Prunescu și Maria Ganea – au fost însă respinse de MENCȘ, astfel că în cursă au rămas doar doi candidați: Daniel Mocioi și Bogdan Constantin. Cei doi s-au prezentat, vineri, la sediul MENCȘ, în fața comisiei de examen. Pentru a promova concursul, aceștia trebuiau să treacă de trei probe: evaluarea curriculumului vitae, rezolvarea unui test-grilă și susținerea unui interviu în fața comisiei de concurs. În cadrul primei probe s-au analizat și s-au evaluat rezultatele obţinute în educaţie şi formare, aptitudinile şi competenţele personale ale candidatului. În cadrul celei de-a doua probe, candidații au trebuit să rezolve un test-grilă, utilizând calculatorul, în maximum 50 de minute; această probă a constat în ”rezolvarea a 10 itemi de management educaţional şi de legislaţie şcolară, dintre care 4 itemi de management educaţional în limba română, 2 itemi de management educaţional în limba străină aleasă de candidat şi 4 itemi de legislaţie şcolară în limba română, fiecare item rezolvat corect fiind punctat cu 0,85 puncte” și ”expedierea la o adresă de e-mail indicată de comisia de concurs a testului-grilă rezolvat, punctată cu 1,50 puncte”. În cadrul celei de-a treia probe,  cea a interviului, s-au apreciat aspecte privind: calitatea şi susţinerea ofertei manageriale (originalitatea, specificitatea, adecvarea la situaţiile concrete din judeţ, precum şi răspunsurile la întrebările referitoare la inspecţia şcolară, procesele de asigurare a calităţii, aplicarea legislaţiei generale şi specifice în toate domeniile funcţionale inspectoratului şcolar, în conformitate cu atribuţiile ce îi revin, managementul educaţional şi normele deontologice specifice profesiei şi funcţiei), și prezentarea studiului de caz (analiza unei/unor situaţii concrete dificile/dilematice/de criză întâlnite la nivelul judeţului şi prezentarea unor posibile strategii manageriale pentru soluţionarea acestora). Nici Daniel Mocioi și nici Bogdan Constantin nu au reușit să treacă cu brio de toate cele trei probe. Primul dintre aceștia s-ar fi descurcat bine la primele două probe, dar ar fi avut probleme la cea a interviului, astfel că a picat concursul, deși se afla foarte aproape de obținerea punctajului necesar. În ceea ce-l privește pe Bogdan Constantin, acesta se pare că nu ar fi obținut punctaje prea bune la niciuna dintre probe. Cert este că, nici de această dată, funcția de inspector școlar general adjunct din cadrul IȘJ Gorj nu a fost ocupată prin concurs. În prezent, pe funcția respectivă este numită, prin detașare în detașare în interesul învățământului, Maria Cochină, unul dintre cei candidați ale căror dosare au fost respinse de MENCȘ.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

  1. dl.ISFAN… LA ANINOASA SE OCUPA POSTURILE FARA CONCURS LUATI LECTII DE LA DIRECTORUL PIETROI……. REFUZA CU DESAVIRSIRE SA TINA CONCURS PENTRU POSTUL DE FEMEIE DE SERVICIU LA SCOALA CENTRU …. A TRANSFERAT UNA ANGAJATA TEMPORAR LA ALTA SCOALA… DE CE ASA INTERES?.. ….. RUSINE A AJUNS INVATAMINTUL SA FIE BATAIA DE JOC A IMPOSTORILOR…… CA INSPECTOR GENERAL ATI VORBIT CU SECRETARA DE LA SCOALA SI CU CONTABILA,? …. NU SUNT DE ACORD CU ABUZURILE LUI PIETROI….CELE DOUA VOR CONCURS CONFORM LEGII…. PĂIETROI A FACUT SI COMISIA DUPA BUNUL PLAC CA SA IESE TOT EL DIRECTOR… FRATELE PRIMAR A PUS IN COMISIE OAMENI DE LA PRIMARIE …. ALTII NU AU CURAJ SA MEARGA LA CONCURS……. DIRECTOR DE SCOALA UNUL CARE SE SCARPINA IN CUR PE STRADA SI LA ORE…….. RUSINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here