Îşi cere doar soţia! Rostogolea, mutat la Penitenciarul Spital Jilava, la a 13-a zi fără hrană şi apă

566

Cosmin Dumitru Rostogolea, tânărul de 37 de ani, arestat pentru viol şi alte fapte de violenţe luna trecută, dar intrat în refuz de hrană pentru a striga astfel că nu s-ar face vinovat de acuzele ce îi sunt aduse, a fost mutat, vineri, din arestul IPJ Gorj la Spitalul Penitenciar Jilava. Rostogolea continuă de acolo protestul ucigaş, deşi sunt şanse tot mai mici ca acesta să scape teafăr atât de acţiunea declanşată, cât şi de punerea sa în libertate, acesta mai având o condamnare la activ, cu suspendare, rămasă definitivă prin neapelare în 2012. Mai exact, Rostogolea este acum acuzat de comiterea a noi infracţiuni în perioada de încercare, fapt care l-au determinat pe procurorul care i-a cerut arestul să considere că acesta este un pericol social. Mai grav este însă că Rostogolea nu poate fi convins să renunţe la protest, deşi au încercat să-l convingă de asta atât fiul minor, părinţii acestuia, avocatul, judecătorul delegat sau reprezentanţii arestului, sănătatea sa fiind pusă în pericol. Singura care îl poate salva de moartea sigură este însă soţia acestuia, dr.Cristina Rostogolea, care a depus actele de divorţ împotriva lui, şi este, acum, de negăsit.

Cele 30 de zile de arest preventiv, primite de Cosmin Rostogolea, la finalul lunii trecute, se scurg de vineri pentru acesta în cadrul Penitenciarului-Spital Jilava, locul în care acesta a fost transferat ca urmare a protestului iniţiat demarat timp de zece zile în beciul IPJ Gorj. Rostogolea a ajuns acolo, după ce a declarat în Camera de Consiliu a Tribunalului Gorj, pe 29 septembrie, că “devoratorii de suflete” i-au îmbolnăvit soţia întorcând-o împotriva sa, respectiva făcându-i plângeri care au culminat cu cererea divorţului de acesta. Totul, declara Rostogolea, i-a provocat suferinţe psihice, atât lui cât şi soţiei sale, dar şi pagube materiale calculate de acesta la 40.000 de lei, acesta punând în balanţă şi distrugerea locuinţei comune situate pe strada Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. “Una este să-mi devoreze sufletul pe speţe, gen proprietate, proteste şi alta să-mi devoreze sufletul pe teme de familie, care este mult mai grav, iar eu nu pot accepta ca soţia mea să trăiască în mizerie, să-şi piardă serviciul, iar în final să se sinucidă”, declara Rostogolea, în faţa magistraţilor, la finalul lunii trecute.

Martins, în acelaşi pat cu soţia lui Rostogolea
“Nu ştiu dacă numita Martins Carmen Loredana este ofiţer sub acoperire sau schizofrenică, dar avea un astfel de comportament, iar eu aveam nevoie de informaţii pentru a o ajuta pe soţia mea să-şi înhibe boala. În acest sens, ea a venit la bar, de pe 3 septembrie până pe 14 septembrie 2015, ba chiar şi pe 15 dimineaţa până la ora 08.00 când a găsit-o pe soţia mea în bar. Eu am acceptat-o în anturajul familiei şi aceasta a intrat la mine în casă, ba chiar a stat cu soţia mea în acelaşi pat”, a mai declarat Rostogolea, negând că ar fi întreţinut cu respectiva relaţii sexuale pe care le recunoaşte însă într-o serie de SMS-uri trimise lui Martins, după ce acestuia i-au bătut poliţiştii la uşă. “Martins Loredana Carmen este genul femeii care îi dai un pachet de ţigări şi face tot ce-i spui. Niciodată nu am exercitat acte de violenţă asupra ei, doar am luat-o de păr, o dată, de două ori, pentru că bea băutura din bar, în timp ce stătea acolo cu fiul meu, iar eu mă duceam la soţie la spital. Întrucât când mă duceam la soţie la spital mă rugam când de unul când de altul să-mi stea cu copilul. Menţionez că sunt nevinovat cu privire la fapta de viol ce mi se impută.. şi aş vrea să fiu lăsat în pace să mă ocup de soţia mea”, a mai subliniat Rostogolea în aceeaşi zi.

Un alt dosar de agresiune
Instanţa dispune arestarea lui Rostogolea, ca urmare şi a unui alt dosar întocmit de Parchetul Târgu-Jiu la adresa sa, în care în mai 2015 era urmărit penal, pentru că l-ar fi agresat, în iulie 2014, pe Ohima Mândruţ Viorel. Asta chiar dacă cel din urmă, susţin reprezentanţii unui ONG care luptă împotriva corupţiei, Ohima ar fi fost obligat, anterior, de instanţă să-i plătească lui Rostogolea 1000 de lei.
Acest dosar însă, condamnarea cu suspendare din 2012, dar şi acuzaţiile lui Martins l-au transformat pe Rostogolea într-un recidivist, care a devenit pericol social pentru societate, deşi în fişa sa medicală apar antecedente psihiatrice.

A fugit dezbrăcată prin oraş chiar şi prin faţa sediului poliţiei
În dosar apare însă că după consumarea presupusului viol, desfăşurat normal şi cu prezervativ, victima ar fi fugit până acasă, pe Comuna din Paris, dezbrăcată, având pe ea doar o bluză. Aceasta ar fi fugit prin uşa toaletei lui Rostogolea, neanunţând iniţial violul, deşi trece dezbrăcată pe lângă postul de poliţie municipal. Martins îşi primeşte a doua zi îmbrăcămintea lăsată acasă la Rostogolea, după care se prezintă în barul acestuia ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Faptul că Rostogolea apare în bar, şi faţă de doi martori, şi îi restituie “victimei” articolele lăsate după consumarea actului sexual, înmânându-i-le într-o pungă, ironizând-o în faţa respectivilor, dar şi faptul că acesta îi transmite nişte SMS-uri, o determină pe aceasta să-i facă plângere pentru viol. De asemenea, aceasta are grijă să-i transmită lui Păsărin Răducu Mihai, cu care avusese o relaţie, cele întâmplate, fapt care face familia lui Rostogolea să tragă concluzia că fiul judecătorului ar fi determinat-o să acţioneze în acest sens.
Nici Păsărin şi nici Martins nu au putut fi găsiţi pentru a-şi exprima puncte de vedere legate de acuzele ce li se aduc de părinţii lui Cosmin Rostogolea.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here