Iriza se întreabă de ce nu reacționează parlamentarii și liderii politici pe marginea derapajelor manageriale din CEO!

542

Comunicat de presă, senator Scarlat Iriza:

În calitate de senator de Gorj,  în data de 25 iunie a.c., l-am interpelat pe ministrul Energiei, Anton Anton, în legătură cu gravele deficiențe manageriale identificate la nivelul Complexului Energetic Oltenia, chiar de Corpul de Control al Ministrului Energiei, solicitându-i să-mi comunice în detaliu măsurile dispuse pentru restabilirea legalității, optimizarea managementului și stoparea neregulilor în companie.

În cuprinsul interpelării, am inserat un pasaj elocvent din raportul emis de Corpul de Control, în care se face referire la un posibil prejudiciu, estimat la suma de 40.998.940 Euro, generat de deciziile manageriale eronate care au condus la achiziționarea de certificate de CO2 la prețuri exorbitante.

În legătură cu respectivul raport de control, parlamentarii și liderii politici din Gorj au două variante:

  1. să tacă și să țină gunoiul sub preș, permițând ca acel document să fie folosit ca element de presiune și chiar de șantaj asupra conducerii CEO, de către diverse grupuri politico – economice, care gravitează inclusiv în jurul Ministerului Energiei, pentru satisfacerea unor interese financiare și de afaceri
  2. să vorbească despre acel document și despre neregulile inserate în el, și să ceară restabilirea legalității și oprirea derapajelor manageriale.

Toți parlamentarii de Gorj și toți liderii politici ar trebui să fie interesați de însănătoșirea Complexului Energetic Oltenia, și ca această companie să fie condusă de manageri integri și nevulnerabili în fața Ministerului Energiei și a unor grupuri politico-economice.

Din moment ce s-a efectuat un control și s-a elaborat un raport care vorbește de nereguli grave și de posibile fapte infracționale, e normal să cerem restabilirea legalității și stoparea derapajelor.

Constat cu surprindere că unii lideri politici critică demersul meu responsabil și firesc de a-l interpela pe ministrul Energiei. Unii o fac pentru a-și conserva afacerile pe care continuă să le deruleze, acum prin interpuși, cu CEO, alții o fac pentru a câștiga bunăvoința actualei conduceri a CEO, tot în perspectiva satisfacerii unor interese financiare și de afaceri.

În ciuda presiunilor la care sunt supus, voi continua să cer adoptarea măsurilor legale care decurg, firesc, din raportul Corpului de Control al Ministerului Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here