Iriza îi dă dreptate lui Filip: “Ministrul Economiei ar trebui să preia, în interimat, conducerea ALDE Gorj! Eu, primarul de la Rovinari și cel de la Drăguțești îl vom ajuta”

492

Senatorul ALDE, Scarlat Iriza, susține în totalitate doleanțele lui Robert Filip, primarul de la Rovinari, care și-a exprimat public, în ultimele zile, nemulțumirile numeroase la adresa conducerii organizației județene a ALDE. Iriza este de părere că Dian Popescu, actualul lider al ALDE Gorj, trebuie înlăturat din funcție, iar în locul său ar trebui numit chiar ministrul Energiei, Toma Petcu. În opinia singurului parlamentar ALDE doar ministrul poate stabili o conducere interimară potrivită pentru organizarea alegerilor interne, acesta angajându-se că, alături de cei doi primari ai partidului, îl va sprijini în acest demers.

Robert Filip s-a arătat nemulțumit de activitatea din organizație, de faptul că nu a fost implicat în campania pentru alegerile parțiale de la Telești, dar și pentru că în decurs de un an, în organizație nu s-a înscris niciun membru nou. De altfel, luni, la ALDE Gorj, s-a organizat o conferință de presă la care nu au fost invitați toți ziariștii cum nu au fost invitați nici lideri importanți din conducerea organizației. Mai mult, după conferință s-au mai organizat două ședințe interne de partid la care au fost aleși membri pe sprânceană. Senatorul Scarlat Iriza este în totalitate de acord cu cele spuse de Robert Filip, deoarece consideră că primarul de Rovinari, cel de Drăguțești, dar și el au voturi care îi recomandă, ajutorul lor fiind important și chiar necesar pentru alegerile de la Telești. În acest context, Iriza propune ca ministrul Energiei, Toma Petcu, să fie numit președinte interimar al ALDE Gorj, până la organizarea alegerilor interne din organizație, scrutin care se poate realiza în maximum două luni de zile. “Cred că până în octombrie, președintele Tăriceanu ar trebui să clarifice situația de la ALDE Gorj. Asta deoarece Dian Popescu nu mai are legitimitate să conducă această organizație, de care oamenii valoroși fug la propriu”, a spus senatorul Iriza.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here