Mitropolia Olteniei i-a făcut dosar penal fostului preot militar Măgdoiu

1722

La scurt timp după ce preotul Constantin Măgdoiu, fost salariat al Garnizoanei Târgu-Jiu, a fost caterisit de superiorii săi bisericeşti, reprezentanţii bisericii au anunţat că dosarul în cauză va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Mitropolia cere astfel recuperarea prejudiciului creat de Măgdoiu acestei instituţii bisericeşti, moment în care nici învinuitul nu a aşteptat impasibil conflictul deschis cu foştii săi confraţi. Măgdoiu i-ar fi făcut o plângere penală Mitropolitului Olteniei Irineu, în care îl acuză pe Prea Înaltul de abuz în serviciu în ceea ce îl priveşte. Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei spun că nu ştiu de nicio plângere şi îi indică preotului gorjean să facă pocăinţă şi să se căiască deoarece un astfel de conflict oricum nu mai poate rezolva nimic.

Constantin Măgdoiu a fost caterisit, luna trecută, după ce Consistoriul Eparhial a decis că preotul militar de la Târgu-Jiu s-ar fi făcut vinovat de gestiune frauduloasă a fondurilor folosite la ridicarea bisericii Garnizoanei din municipiu.
Procedura a fost confirmată şi de către purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, Ioniţă Apostolache, care a anunţat, de asemenea, că cele stabilite de instanţa bisericească urmau a fi transmise şi procurorilor Parchetului Târgu-Jiu. Asta deoarece Mitropolia Olteniei ar vrea astfel să recupereze prejudiciul creat de fostul slujbaş acestei instituţii bisericeşti. Deşi am încercat să aflăm la ce sumă se ridică pierderea în cauză, purtătorul de cuvânt a declarat că nu este abilitat să ne ofere această informaţie.

Plângere pentru Irineu?!
Pus în faţa faptului împlinit, pedeapsa fiind drastică pentru preotul Măgdoiu, fostul angajat bisericesc nu a acceptat umil sentinţa. Apropiaţi ai acestuia susţin că fostul părinte i-ar fi făcut la rândul său o plângere penală chiar Mitropolitului Irineu, pe care l-ar acuza de abuz în serviciu în ceea ce îl priveşte. Nu există însă certitudinea că preotul şi-a şi dus la îndeplinire ameninţările, cu atât mai mult cu cât reprezentanţii Mitropoliei nu ştiu nimic nici măcar acum de acest aspect. “Ne pare sincer rău că auzim asta. Îi sfătuim însă pe toţi preoţii aflaţi în această situaţie să facă pocăinţă, să-şi facă fiecare o retrospecţie interioară, să-şi facă fiecare o proprie evaluare a propriilor fapte şi să se reculeagă. Asta deoarece reclamaţiile nu rezolvă nimic, sentinţele noastre rămânând aceleaşi”, a subliniat Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here