Iovan şi Marciuc, acuzaţi că negociază pe sub mână o trecere la FNME

495

În cadrul şedinţei de marţi de la Mătăsari, în faţa preşedintelui Adolf Mureşan, s-a adus în discuţie şi o eventuală plecare din Univers a prim-vicepreşedintelui acestei federaţii, Adrian Marciuc, dar şi a liderului de sindicat de la SE Turceni, Eugen Iovan, absent nemotivat de la întrunire. Sindicalistul Constantin Creţan a spus în plen că ar avea informaţii că cei doi ar negocia o plecare la FNME, lucru contestat de Marciuc în faţa lui Mureşan care a atras doar atenţia acestuia, dar şi a altor lideri că sunt restanţi la cotizaţia spre Federaţia Univers.

Şedinţa de la Mătăsari a avut şi câteva puseuri de tensiune după ce Constantin Creţan a acuzat, în plen, că Iovan şi Marciuc ar negocia cu FNME o trecere la această federaţie, care în scurt timp îşi va numi o nouă conducere, orice sprijin sindical de la organizaţiile din Gorj aducând un plus de susţinere candidatului Dumitru Pârvulescu. Vorbele lui Creţan au stârnit însă rumoare în sală, Marciuc negând, în faţa tuturor, spusele colegului de Federaţie, în timp ce Iovan nici nu a fost prezent în sală la şedinţă. Marciuc a spus că nimic nu este adevărat şi că nu intenţionează să plece din Univers, cerând însă o eşalonare a datoriilor către federaţie.
Mureşan le-a transmis tututor că cine va pleca din Univers nu va mai avea posibilitatea să revină în Federaţie, acesta spunând că “dragoste cu sila nu se face”.

A cerut dialog între sindicate
Mureşan, căruia i s-au adus la cunoştinţă anumite tensiuni între sindicatele mici şi cele mari din CEO, membre Univers, a cerut o conciliere între colegi, o bună înţelegere şi colaborare între acestea. Tot Mureşan a declarat că rufele ar trebui să se spele în familie, iar problemele şi tensiunile să fie tranşate în întâlniri periodice între sindicatele membre în Univers.
Înainte de a merge în faţa administraţiei, Mureşan i-a sfătuit pe liderii de sindicat să discute orice nemulţumire înainte de întrevederile cu reprezentanţii CE Oltenia, pentru a evita tensiuni în cadrul comisiei de negociere.
Mureşan le-a atras atenţia sindicaliştilor să studieze încă de pe acum articolele nevralgice din contractul colectiv de muncă, ca să nu mai existe în viitorul contract discuţii aprinse pe marginea acestora. Mureşan a cerut să se evite semnarea de acorduri cum s-a întâmplat în februarie cu sindicatele mari care au semnat separat anumite procese verbale înaintea parafării CCM-ului pe 2015.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here