Ion Tudor trage un semnal de alarmă: Turiştii „uită” gunoaiele în parcări!

327

Minivacanţa de 1 iunie nu a fost doar un motiv de distracţie pentru gorjeni. Drumarii au fost nevoiţi să strângă mormane de deşeuri „uitate” de turişti în parcările în care au campat.

Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, trage un semnal de alarmă pentru turiştii care petrec în zilele de sărbătoare, însă lasă în urma lor gunoaie, resturi de mâncare sau PET-uri. „Din nou am un gust amar când am văzut ce se întâmplă şi ce este pe marginea drumului. După trei zile de minivacanţă avem gunoaie multe, saltele, pături, oale. Nu se poate să fim nevoiţi să desfiinţăm toate parcările care sunt în zona pădurilor. Poate atunci nu o ne mai confruntăm cu acest fenomen. Dacă la parcarea de la Rovinari acolo unde sunt şi coşuri de gunoi impune respect şi conducătorii auto cei care opresc acolo ne respectă şi pe noi, se respectă şi pe ei, dar în celelalte parcări este în continuare multă mizerie. Avem şi o situaţie neplăcută la Iezureni acolo unde se întâlnesc seara mulţi tineri şi îi vedem cu drag cum stau la mese dar după ce pleacă uită să ducă sticlele în coşurile de gunoi. Oameni buni, dacă vreţi să avem o ţară frumoasă şi curată, haideţi să o păstrăm! Vrem să avem drumuri curate, parcări curate, haideţi să le păstrăm! (…) Noi nu putem aplica amenzi, ci doar să tragem un semnal de alarmă”, a declarat Ion Tudor.

Maşini de mare tonaj, pe Transalpina
De asemenea, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu a precizat că face eforturi pentru ridicarea tonajului pe Transalpina, acolo unde de altfel se fac în această perioadă revizii şi marcaje rutiere. „Am fost la sfârşitul săptămânii la munte, pe Drumul Regelui. Au fost mulţi turişti, mulţi motociclişti, la un moment dat a trecut şi o coloană cu rulote, iată că turismul începe să se mişte şi la Rânca şi pe Transalpina. Nu au fost probleme deosebite. Noi am făcut zilnic revizia şi o facem în continuare. Ca o noutate, deja capacitatea este pe Transalpina la 7,5 tone. Discutam şi cu prefectul de Gorj şi cu şeful Poliţiei Judeţene, am vorbit şi cu directorul regional şi, cu siguranţă, săptămâna aceasta se va discuta şi la Bucureşti, la Compania Naţională de Drumuri, să vedem ce posibilitate ar fi să ridicăm tonajul la 10-12 tone. Marcajul este foarte bun şi în două-trei săptămâni îl vom reface tot cu culoare galbenă. Vom monta şi indicatoare de circulaţie în plus şi vom face şi marcaj cu indicatoare pe asfalt. În rest, vopsim parapeţi, poduri, podeţe şi aşteptăm să înceapă reparaţiile pe drumurile naţionale. Sperăm ca în acest sens într-o lună de zile să se finalizeze toată documentaţia şi să putem trece la reparaţiile mai mari despre care oamenii ne zic mereu că sunt totuşi probleme”, a mai spus Ion Tudor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here