Investiție fără constructor. Cinci licitații pentru schimbarea destinației unei foste grădinițe

1504

O investiție importantă pentru comuna Bengești-Ciocadia bate pasul pe loc. Autoritățile locale sunt la a cincea licitație pentru găsirea unui constructor în vederea reamenajării unei foste grădinițe și transformarea ei într-un centru de zi destinat persoanelor vârstnice. Imobilul se prezintă într-o stare avansată de degradare. Bugetul alocat investiției este de circa 700.000 de lei. Deja sunt voci care afirmă că lucrarea este subevaluată, de aici și dezinteresul constructorilor pentru această investiție.

Un centru comunitar de incluziune socială este promis de câțiva ani localnicilor din comuna Bengești-Ciocadia. Acesta urma să fie amenajat într-o fostă grădiniță din satul Bengești.
Primăria Bengești-Ciocadia este deja la a cincea licitație pentru „Schimbarea destinației imobilului fosta grădiniță Bengești în Centru Comunitar de Incluziune Socială și construire împrejmuire, satul Bengești, comuna Bengești-Ciocadia”, proiect finanțat din fonduri nerambursabile, prin PNDR 2014-2020.
În linii mari, lucrarea presupune reabilitarea și recompartimentarea clădirii, refacerea finisajelor interioare și exterioare și amenajarea de alei pietonale.
Valoarea totală estimată a investiției este de 674.000 de lei, fără TVA. Durata contractului este de 12 luni.
Numai că niciun constructor nu este interesat de lucrare. Voci din comunitate spun că lucrarea este imposibil de realizat la un asemenea buget. Și asta pentru că fosta grădiniță, lăsată în paragină, a ajuns o ruină. „Această clădire este compromisă total, zidurile de cărămidă fiind măcinate din cauza infiltrațiilor de apă în pereți, iar acest fapt, coroborat cu procesul îngheț/dezgheț, a slăbit structura de rezistență a clădirii, aceasta fiind compromisă, cum de altfel compromisă va fi și intenția de reabilitare! Întrebarea este simplă: de ce s-a ajuns în această situație de avansată stare de degradare? Priviți în jur și vedeți că a crescut o pădure de salcâmi în curte și în jurul clădirii. Nimeni nu a avut nici cel mai mic interes de a salva această construcție-monument. Nu a interesat pe nimeni că s-a spart o țiglă, două, nouă”, au reclamat oameni ai locului.
De data aceasta, firmele de construcții au termen până la sfârșitul lunii să depună ofertele. Autoritățile au promis că, în acest centru de zi, bătrânii vor putea să-și ocupe timpul liber cu tot felul de activități.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here