Întrebuinţările cojii de lămâie

489

coaja lamaieDacă viaţa îţi oferă lămâi, fă-ţi o limonadă… Dar ce facem cu coaja parfumată care rămâne în urmă? Nimic nu se aruncă, totul se transformă. Ce faci cu cojile rămase după ospăţul cu lămâi ? Foarte multe persoane au tendinţa de a le arunca, dar se pot gări tot felul de întrebuinţări.

Cunoaşteţi faptul că într-o lămâie folosită rămâne destul suc care îşi poate găsi utilitatea la diferite activităţi casnice ? Uleiul din coajă de lămâie e excelent în bucătărie şi nu decepţionează nici când ne referim la ten.

Iată ce poţi face cu coaja de lămâie

Puteţi îndepărta petele de grăsime din bucătărie. Chiar şi cele mai murdare rafturi sau tigăi pline de ulei. Încercaţi sucul de lămâie înainte de a apela la produsele de curăţat tradiţionale.

În absenţa buretelui, puteţi pune puţină sare peste o jumătate de lămâie după care insistaţi pe suprafeţele unsuroase.

De exemplu se poate curăţa cuptorul cu microunde. Resturile aflate pe pereţii lui, de fiecare dată când mai sare câte ceva din vasul pus la încălzit, se pot îndepărta tot folosind lămâia, care s-a dovedit a fi de mare ajutor. Coaja de lămâie se adaugă într-un bol umplut pe jumătate cu apă. Se lasă la microunde timp de 5 minute şi astfel aburii vor acţiona în interiorul cuptorului, după care se şterge uşor cu o cârpă.

lamaie 2Coşul de gunoi are un miros dezagreabil? Radeţi câteva coji de lămâie în sac şi mirosul de gunoi va dispărea.

Coaja de lămâie e eficientă şi atunci când ne referim la alimente. O puteţi utiliza, de altfel ca să nu se mai adune cocoloaşe de zahăr brun în borcan. Foarte simplu, se va presăra coajă de lămâie în recipient.

Din popor se cunoaşte faptul că lămâia are efecte binefăcătoare asupra corpului. Toţi avem câteodată coatele aspre. Ceea ce trebuie făcut, este faptul că trebuie unse cu un amestec de suc obţinut de la o jumătate de lămâie şi bicarbonat de sodiu şi problema va fi rezolvată.

În sfârşit, tot din lămâie, se poate obţine un scrub de toată frumuseţea. O jumătate de cană de zahăr se va amesteca cu coajă de lămâie şi ulei de măsline. Se va masa corpul umed cu acest amestec, după care se clăteşte bine.

Coaja de lămâie e binevenită în casa omului!

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here