Întrebuinţări ale zaţului de cafea

682
Împrospătează-ţi garderoba! Dacă hainele sunt în culori maronii te poţi folosi de cafea şi zaţ la spălare. Vei întreţine mai bine materialul dacă adaugi la fiecare spălare cafea şi zaţ.
Odorizantul perfect pentru frigider! Este foarte simplu, trebuie doar să pui zaţul de cafea într-un recipient şi să-l depozitezi în frigider. Va elimina mirosurile deranjante!

Ţine la distanţă insectele! Împrăştie zaţul de cafea în locurile în care bănuieşti că ar permite pătrunderea insectelor în casa ta, precum şi în curte şi în grădină.
„Îngrăşământ” pentru legume! Fermierii au descoperit această întrebuinţare care le-a asigurat cele mai frumoase produse agricole: roşii, morcovi, pepeni. Zaţul de cafea adaugă vitamine, minerale şi nitrogen solului, îmbunătăţind calitatea legumelor şi protejându-le de „invazia”insectelor.
Nu permite răspândirea cenuşii din sobă/şemineu! Înainte să evacuezi cenuşa, împrăştie puţin zaţ de cafea proaspăt. Acesta nu va permite cenuşii să se răspândească în aer.
Brunetele îşi pot clăti părul cu cafea! De asemenea, acest procedeu foloseşte şi pentru persoanele cu părul roşcat în nuanţe închise, reîmprospătând culoarea părului.
Inamic al celulitei! Nu vei reuşi să scapi de celulită fără un program de exerciţii regulat şi intens, însă poţi să o atenuezi folosindu-te de puterea zaţului de cafea. Amestecă zaţul de cafea cu un albuş de ou, aplică pe coapse şi fund, după care înveleşte zona în folie de plastic. Lasă să acţioneze o jumătate de oră!
Pe post de exfoliant! Foloseşte zaţul de cafea în ritualul tău zilnic de îngrijire a pielii. Deoarece îndepărtează celulele moarte şi stimulează producţia de noi celule, zaţul de cafea tonifică pielea. Amestecă ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea şi masează pielea.
Împrospătează bronzul obţinut în timpul verii! Se fierbe zaţul de cafea în apă (o cană) şi după ce s-a răcit aplică pe piele. Lăsa-ţi pielea să absoarbă cafeaua timp de 20 de minute şi apoi îndepărtează cu apă rece.
Scrumiera ta va fi foarte curată! Dacă te deranjează mirosul scrumierei şi nu poţi să scapi nicicum de el, împrăştie puţin zaţ şi foloseşte un prosop pentru a curăţa scrumul de ţigară. Apoi, se spală cu apă fierbinte.
Fă o cocă Dacă amesteci puţin zaţ de cafea cu 1/2 cană zahăr, 1/2 cană mălai şi apă cât este necesar poţi să obţii o cocă delicioasă. Tu decizi ce consistenţă vrei să aibă!
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here