Întrebări legate de Cioloş! Morega nu-l vede pe Paveliu bun de ministru al Sănătăţii

601

Vehicularea numelui lui Sorin Paveliu ca viitor ministru al Sănătăţii, în echipa noului premier Dacian Cioloş nu este văzută cu ochi buni de către şeful Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice, Dan Morega. Cel din urmă îşi bazează neîncrederea pe mandatul eşuat al lui Paveliu, ca deputat de Gorj, dar şi pe faptul că acesta nu a prestat ca medic ori specialist în domeniul sănătăţii. Morega are şi câteva semne de întrebare legate şi de premierul Cioloş, pe care îl vede prea aproape de politruci şi mai puţin apropiat de dorinţele străzii.

“Potenţiala numire ca ministru al Sănătăţii a lui Sorin Paveliu ar fi o mare surpriză pentru mine, deoarece el a fost un om care prea puţin a lucrat în medicină. El şi soţia s-au ocupat mai mult de promovarea unor medicamente a unor companii străine, mai exact el a făcut doar experienţe pe români..”, a declarat Morega după ce a fost întrebat de către jurnalişti cum l-ar vedea pe fostul deputat de Gorj la cârma Sănătăţii. “Să nu uităm că el a fost parlamentar de Gorj şi nu a ajutat gorjenii cu absolut nimic! Paveliu a câştigat mandatul ca ultimul nemernic, organizaţia locală a PNL fiind obligată să-l pună pe listă. A fost pus pe lista Alianţei DA, dar el nu a ţinut legătura cu organizaţia care l-a propulsat, sau cu gorjenii pe care ajunsese să-i reprezinte în Parlament, punându-ne pe toţi într-o situaţie destul de dificilă. Mi-e greu să cred că acest individ va reforma sistemul de sănătate când eu nu-i văd niciun fel de competenţe profesionale de vârf. Nu este un profesor, nu este un om de ştiinţă în domeniu, nu este un practician într-un anumit domeniu. Îl găsim doar clămpănind la Fundaţia România Curată condusă de Mungiu Pipidi..”, a completat, radical, Morega, convins că locul fostului parlamentar de Gorj nu ar fi în echipa lui Cioloş. În decursul zilei de ieri, Dacian Cioloş a făcut publică lista Cabinetului său, Sorin Paveliu nu a fost propus ministru al Sănătăţii, ci un tânăr medic chirurg, cu experienţă în străinătate, şi anume Andrei Baciu. Există posibilitatea ca acesta să fie schimbat cu Patriciu Achimaş-Cadariu, şeful Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj Napoca, după ce pe internet au apărut fotografii cu Baciu în lenjerie intimă.

Vrea relaxare fiscală pentru IMM-uri
Legat de premier, preşedintele IAIPP, are câteva semne de întrebare, mai ales că susţine că ar fi avut mari aşteptări din partea comisarului european. “Legat de Cioloş am avut speranţe foarte mari, ca ale tuturor românilor, dar acestea încep să se atenueze, deoarece văd că el negociază cu partidele ca să pună pe funcţii doar anumiţi indivizi, care fac şi ei parte din aceste partide. Comportamentul lui Cioloş mă face să cred că, de fapt, priorităţile lui nu sunt cele ale românilor, ci se intersectează cu cele care îi interesează pe politruci. Să nu uităm că şi el a fost susţinut de o formaţiune politică din fosta guvernare..”, a susţinut Morega, care se aşteaptă ca Dacian Cioloş să treacă la impunerea unor măsuri de relaxare fiscală a IMM-urilor. “Echipa sa treabuie să crească locurile de muncă, mă aştept chiar să depolitizeze companiile de stat, distruse de şmenarii cu interese de partid, dar şi să depolitizeze administraţia publică locală şi centrală”, a mai specificat Morega.
“Mă aştept ca birocraţia să fie redusă şi sigur ca mai multe probleme ridicate de oameni, probleme sociale, sănătate şi educaţie să fie luate drept priorităţi. Dacă un popor nu e bine hrănit, sănătos şi educat nu putem vorbi de o naţiune”, a conchis preşedintele IAIPP.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here