Între două procese, lui Antonie îi arde de plecat în Rio de Janeiro: Procurorii nu îl lasă

536

Judecat în două dosare diferite, pentru abuz în serviciu, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, se află la un pas să plece în Brazilia. Acesta le-a solicitat judecătorilor de la Tribunalul Gorj, instanță la care se desfășoară ambele procese în care este inculpat, să-l lase să meargă în octombrie la Congresul Mondial Minier în Brazilia, la Rio de Janeiro. ”Admite cererea formulată de inculpatul Antonie Daniel. Permite inculpatului Antonie Daniel să părăsească teritoriul României în perioada 16-23.10.2016, pentru a participa la Congresul Mondial Minier în Brazilia, Rio de Janeiro. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, au stabilit judecătorii de la Tribunalul Gorj. Decizia a fost atacată imediat de procurori, ceea ce înseamnă că Antonie nu va putea să plece din țară până când Curtea de Apel Craiova va analiza contestația. Hotărârea din Bănie va fi definitivă.antonie
Daniel Antonie a fost trimis în judecată, mai întâi în dosarul supranumit ”Bani pentru Medințu”, pentru abuz în serviciu, alături de Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia și Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, suspectată de complicitate. Cei trei sunt acuzați că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice.
Ulterior, Antonie a fost deferit Justiției, pentru șapte infracțiuni de abuz în serviciu, în formă continuată. Alături de acesta au fost trimise în judecată alte trei persoane, printre care și Vasile Ghimiș, director la Direcția Economică a Sucursalei ”Divizia Minieră” din cadrul CEO, suspectat de abuz în serviciu în formă continuată. Ceilalți doi sunt administratori ai firmelor de la care au fost cumpărate trusele sanitare și furtunurile pentru stingerea incendiilor, aceștia fiind acuzați de complicitate. ”În perioada octombrie 2013-martie 2014, inculpații Antonie Daniel și Ghimiș Vasile, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, au dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea de la două firme, printre care și SC TFR Teminvest SRL, controlate de inculpații Giurcău Daniel Sever și Temelie Florin, la prețuri supraevaluate, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor. În același context, pe de o parte „ajutorul” acordat de inculpații Temelie Florin și Giurcău Daniel Sever a constat în depunerea de oferte pentru produsele respective, în numele societăților pe care le administrau, la prețuri supraevaluate de circa 6-7 ori față de prețurile lor de achiziție”, se precizează într-un comunicat al DNA.

CEO, parte civilă în proces
Acuzațiile nu se opresc aici. Anchetatorii susțin că, pentru a nu atrage suspiciuni, administratorii celor două firme ar fi depus oferte dezavantajoase în numele altor societăți.
”Au depus oferte în numele altor societăți, fără consimțământul administratorilor acestora sau în numele unor societăți administrate de rude sau prieteni apropiați, dezavantajoase față de ofertele firmei câștigătoare. Prin această conduită infracțională, profitând și de faptul că la nivelul unităților miniere din subordine era necesară achiziționarea de truse medicale și furtunuri pentru pompieri, inculpații Antonie Daniel și Ghimiș Vasile au prejudiciat bugetul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul SC CEO SA, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societățile controlate de cei doi oameni de afaceri. SC CEO SA a comunicat că se va constitui parte civilă în procesul penal”, au mai declarat procurorii DNA. ”Nu sunt vinovat!”, aceasta a fost singura declarație dată de Daniel Antonie, pe holurile Tribunalului Gorj.
Loredana Fîciu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here