Într-o îmbinare de muzică şi poezie – „Blues Poems” la Târgu-Jiu

375
foto 036Muzica şi poezia se vor întâlni pe scenă, la Târgu – Jiu, pe data de 28 ianuarie, în cadrul spectacolului „Blues Poems”. Un eveniment inedit, prezentat pentru prima dată în oraşul lui Brâncuşi, reuneşte două nume mari, şi anume Mike Godoroja, care vine împreună cu formaţia Blue Spirits, şi poetul Dan Mircea Cipariu.

„Blues Poems” este un spectacol – proiect realizat de cei doi artişti. Mike Godoroja şi formaţia Blue Spirits, care este tot un proiect al său, cântă un „fusion blues” iar în spectacolul prezentat cu poetul Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei de poezie a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, este vorba, practic, despre un experiment. Să aduci în faţa unui public destul de larg un eveniment care îmbină două forme de artă care, oricum, nu sunt gustate decât de oameni cu o anumită cultură, este un act de curaj. De asemenea, faptul că acolo unde spectacolul a fost deja prezentat, publicul a primit bine, este un semn că totuşi mai există şi oameni care mai gustă şi evenimente cu adevărat artistice.
Un „altceva”
Evenimentul, care va avea loc la Târgu–Jiu, pe data de 28 ianuarie, de la ora 19.30, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, cu o capacitate de peste 300 de locuri, va avea o mare amploare. Să încerci să umpli o astfel de sală, fără ca pe afiş să ai „nume” ca Salam sau Guţă, atât de „cunoscute şi gustate de public”, este o adevărată provocare. „Cred că este un spectacol special şi cred că oamenii din Târgu – Jiu au nevoie de aşa ceva”, a declarat Andrei Novac, poet. O gură de aer, un „altceva” pentru judeţul nostru, spectacolul „Blues Poems” a mai fost prezentat şi la Bucureşti. Organizatorii evenimentului de la Târgu–Jiu sunt Şcoala Populară de Artă, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Gorj, împreună cu poetul Andrei Novac şi alţi oameni de bine care au dat o mână de ajutor.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here