Intoxicaţiile alimentare şi vindecarea lor cu ceaiuri

3399

ceaiÎn intoxicaţii alimentare, tratamentului prescris de medic i se asociază şi hidratarea şi precum şi consumul de ceaiuri care detoxifică organismul. Intoxicaţiile alimentare apar în special vara, atunci când există pericolul ca produsele să se altereze uşor, iar termenul înscris pe ambalaj nu mai reprezintă nimic atunci când alimentele nu sunt depozitate corespunzător.

Aveţi grijă la produsele perisabile. Cum ar fi: ouăle, icrele, salatele cu maioneză, mezelurile de tot felul, carnea proaspătă, prăjiturile cu creme.

Consumul ceaiurilor ajută organismul să se refacă mai uşor. Cele mai bune ceaiuri în acest sens sunt: ceaiurile de pir, osul iepurelui, cicoare, mesteacăn, muşeţel, mentă.

Din cicoare se foloseşte atât rădăcina, cât şi frunzele şi florile pentru prepararea unui decoct: 2 linguri plantă uscată la o cană de apă, se fierb 5 minute şi se consumă la mesele principale.

Din frunzele de mesteacăn se face o infuzie în care se pune un praf de bicarbonat la o cana de ceai. Se beau trei căni de cei pe zi.

Menta este şi ea foarte bună în intoxicaţii. Cum de altfel la fel de bun este şi ceaiul făcut din amestec mentă – sunătoare.

De la pir se folosesc rădăcinile din care se prepară o infuzie şi se bea 2 pe zi – o rădăcină la o cană de apă clocotită.

Din rădăcină de osul iepurelui se face un decoct care este foarte util în ameliorarea afecţiunii şi se prepară din rădăcină mărunţită (3 linguriţe) la 1 l de apă. Se fierbe aproximativ o jumătate de oră şi se bea pe tot parcursul unei zile.

Atenţie: folosiţi unul din ceaiurile depurative atunci când vă confruntaţi cu intoxicaţiile alimentare.

Ceaiurile se vor bea neîndulcite, dar dacă nu le puteţi consuma aşa adăugaţi o linguriţă de zeamă de lămâie la fiecare cană de ceai. Pe lângă consumul de ceai va trebui să consumaţi mere şi banane, covrigi, brânză de vacă degresată, legume fierte.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here