Intervenţii pe cursurile de apă din judeţ

506

În cursul săptămânii trecute, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj au executat următoarele lucrări cu rol de punere în siguranţă a proprietăţilor (case+anexe gospodăreşti) cetăţenilor riverani cursurilor de apă, astfel: râu Gilort la Bengeşti-Ciocadia, zona Cepoi – s-au executat consolidări mal cu epiuri din anrocamente; râu Galbenu la Bumbeşti-Piţic, zona Călugăru – s-a executat decolmatarea albiei şi consolidări de mal cu gabioane. Pe pârâu Rasova la Băleşti, amonte pod DN 67 D, zona Purec, s-a executat decolmatarea albiei şi consolidarea malului cu gabioane.
De asemenea, SGA Gorj a executat în această perioadă lucrări de întreţinere (doborâre mecanică de arbori şi degajare teren de frunze şi crengi) pe pârâul Jilţ la Turceni, aval amonte pod DJ Turceni – Strâmba Jiu .
“Amintim faptul că în perioada 28-30 septembrie, în judeţul Gorj s-a desfăşurat acţiunea anuală de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, de către delegaţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă Jiu împreună cu reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, S C Hidroelectrica S.A. sucursala Târgu Jiu şi ai A.N.I.F. – Filiala Gorj, în baza tematicii stabilite de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Au fost verificate lucrări hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor aflate în administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj şi A.N.I.F. – Filiala Gorj. Constatările şi măsurile stabilite sunt consemnate într-un Proces Verbal, însuşit de conducerea unităţilor deţinătoare ce urmează să fie vizat de prefectul judeţului Gorj, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată în informarea transmisă de SGA Gorj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here