Întârzieri recuperate pentru construcţia Stadionului Municipal

478

Vechiul Stadion Municipal din Târgu-Jiu a fost demolat, însă lucrările de începere a construcţiei viitorului stadion sunt întârziate, dar vor fi recuperate “din mers”. Municipalitatea dă un nou termen pentru începerea lucrărilor: săptămâna viitoare.

Lucrările de construcţie ale noului stadion din municipiul Târgu-Jiu vor debuta abia de săptămâna viitoare. În aceste zile, constructorul a luat legătura cu câteva societăţi din municipiu pentru aprovizionarea cu materiale de construcţii. “Constructorul cu proiectantul şi-au făcut partea de trasaje. Am înţeles că deja au început să contacteze pe plan local diferiţi furnizori de materiale, mână de lucru, încheierea de contracte, se ia sub antrepriză. Este bine că o parte din lucrări se fac cu cei de pe plan local, inclusiv pe partea de materiale. Probabil săptămâna viitoare constructorul o să înceapă şi lucrările”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Conform autorităţilor locale, s-a înregistrat o uşoară întârziere datorită cadastrării unor suprafeţe şi efectuării a altor măsurători. “Lucrările sunt întârziate sau mai puţin întârziate. Până s-au lămurit zonele de proprietate care au fost ale Ministerului Tineretului, au fost probleme de cadastru pentru că ministerul nu a avut cadastrate toate suprafeţele; noi am avut obligaţia să finalizăm terenurile de tenis, la ora actuală sunt acele terenuri de tenis făcute de primărie pentru ca sportivii să poată să aibă activitate în continuare. Probabil această întârziere poate fi recuperată prin seriozitate în ceea ce priveşte execuţia”, a precizat reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu.
ACI Cluj şi Con-A Sibiu, companii ce au construit stadionul Cluj Arena, se vor ocupa şi de proiectul de extindere şi modernizare a Stadionului Municipal din Târgu-Jiu. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 13 milioane euro (inclusiv TVA).
Stadionul va avea două tribune principale cu o capacitate totală de 12.386 de locuri, toate acoperite, renunţându-se la cele două peluze actuale. Prin reconfigurarea stadionului se va mări şi pista de atletism, ea putând fi ulterior omologată pentru competiţii de nivel naţional. Stadionul va fi prevăzut cu toate instalaţiile, inclusiv una de nocturnă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here